FME World Tour 12 april 2022!

Na een te gekke digitale ontmoeting afgelopen jaar op de FME World Fair kijken we ernaar uit om jullie dit jaar in het echt te mogen ontmoeten. Het beloofd een interessante en inspirerende dag te worden, waar je meer gaat leren over FME.

De FME World Tour staat dit jaar gepland op 12 april 2022 en vindt plaats in Het Oude Magazijn Amersfoort. Op dit moment zijn we druk bezig met de organisatie van de dag. We gaan voor een leuk, interessant en leerzaam programma met natuurlijk de nieuwste features, veel use cases en tips & tricks. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken. Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Programma

Vicrea heeft een uitgebreid programma met meerdere sprekers voor je klaar staan. Hieronder ons programma:

 

STARTING YOUR DATA-DRIVEN JOURNEY THROUGH FME 2022

FME Lizard
Safe Software

Rond de FME World Tour komt ook de nieuwste release uit. Tijdens deze presentatie nemen we de belangrijkste nieuwe features met jullie door.

 

DATA REEKSEN - ERVARINGEN BIJ EEN GEMEENTELIJKE ORGANISATIE

Fabian Feijen
Gemeente Veendam

Kenmerken van organisaties, personen, percelen etcetera kunnen met FME eenvoudig in een reeks worden weergegeven. Welke FME Transformers kunnen voor dat doel worden ingezet en hoe leidt die inzet binnen een gemeentelijke organisatie tot flinke tijdwinst? Het blijkt dat inhoudelijke expertise vereist is voor de juiste duiding van reeksen, maar ook blijkt dat met de inzet van reeksen leuke kaarten kunnen worden gemaakt!

 

RFD LINKED DATA: AUTOMATISCHE UITWISSELING VAN BIM-CONTAINERS

 
  Oscar Willems
Vicrea Solutions B.V.

Deze presentatie toont de FME-oplossing voor de automatische uitwisseling van data containers van aannemers. Deze containers bevatten RDF Linked Data, BIM-bestanden, en documenten, en worden geautomatiseerd weggeschreven naar 3 doel systemen. De presentatie focust op hoe RDF Linked Data fundamenteel een andere vorm van data is en hoe dit integreert met FME met behulp van SPARQL, Apache Jena, en een aantal zelf ontwikkelde Custom Transformers. De FME-oplossing is ook gebaseerd op een stuurbestand in Excel..

 

DOOR DE PUNTENWOLKEN DE BOMEN ZIEN

Diethard Jansen
Accenture

Hoe kun je bomen uit de puntenwolken (Lidar) van AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland) halen om deze vervolgens te gebruiken binnen een mobiele kaartapplicatie op je telefoon? Diethard zal laten zien hoe je met publiek beschikbaar gestelde data door de overheid en m.b.v. FME en de Open Source producten QGIS en Input, het bomenbestand in het veld snel en nauwkeurig kan bijwerken.

 

HOEVEEL WORDT ER DAADWERKELIJK GEBOUWD? EEN FME OPLOSSING VOOR INZICHT IN WONINGVOORRAAD

Niek Manders
Vicrea Solutions B.V.

Tijdens afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was het thema “wonen” het belangrijkste onderwerp voor de gemiddelde kiezer. Bij lokale overheden is al langere tijd veel aandacht voor dit onderwerp. In deze presentatie wordt met FME een oplossing gepresenteerd die meer inzicht geeft op het gebied van woningvoorraad. Met deze oplossing wordt op basis van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) gebeurtenissen in de woningvoorraad in kaart gebracht. Dit wordt gedaan voor elke buurt en wijk in een gemeente over een gegeven periode.

 

WOZ REGISTRATIE OPWAARDEREN MET OPPERVLAKTES UIT DE BAG

Niek Manders Gertjan Gerritsen
Vicrea Solutions B.V. SED Organisatie
 

Het technisch interpreteren van data en het werven van vertrouwen om daarna aan een half woord genoeg te hebben om weer te kunnen lezen en schrijven is de basisgedachte van een project dat Vicrea uitvoerde bij SED (een ambtelijke samenwerking voor drie gemeenten in Noord-Holland). In deze presentatie wordt een project gepresenteerd waarbij een grote WOZ opgave wordt opgelost in samenwerking met een FME consultant. In dit project werd uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) de oppervlakte gebruikt om de WOZ-registratie (bekend van de WOZ aanslagen) aan te vullen.

 

AUTOMATISERING VAN HET SCHOUWBRIEVEN PROCES VAN EEN WATERSCHAP

 
  Oscar Willems
Vicrea Solutions B.V.

Deze presentatie toont de FME-oplossing bij Waterschap Hollandse Delta voor het automatische voorbereiden, opbouwen, en genereren van schouw brieven. Deze schouwbrieven worden door een externe applicatie Xential gegenereerd, waarbij FME alle bronsystemen met schouwgegevens uitleest, de data voorbereid voor de brieven, de geografische overzicht kaarten maakt, en geautomatiseerd opstuurt naar Xential. Xential levert de gegenereerde brieven af bij FME Server, welke ze klaarzet in SharePoint met metadata zodat ze door de print straat gehaald kunnen worden. Dit geautomatiseerde proces scheelt een hoop tijd en handwerk en zorgt voor een kortere doorlooptijd van en minder fouten bij het schouw proces.

 

LANDGOEDEREN RECONSTRUEREN UIT PDF BESTANDEN

Jaap van Boheemen
Provincie Gelderland

Hoe kunnen we landgoederen die in het verleden per brief zijn ingediend en opgeslagen als pdf uitlezen en tot werkbare geo-bestanden omzetten?

 

DELTA FIBER NETWERK: BUSINESS INTELLIGENCE HOOGBOUW

Leo Hendrikx
Vicrea Solutions B.V.

In deze presentatie word je meegenomen in een FME-oplossing ontwikkeld voor Delta Fiber Netwerk. De opdracht is het inzichtelijk maken van hoogbouw adressen voor het aansluiten op glasvezel. Voor de oplossing is data uit het beheersysteem gecombineerd met de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Om overzicht te scheppen is deze informatie geaggregeerd zodat stakeholders per projectgebied inzicht krijgen in de hoogbouw adressen dit helpt de organisatie om beslissingen te maken t.b.v. de planning.

 

FLEXIBILE OPLOSSINGEN IMPLEMENTEREN OM DE TAAKBELASTING IN FME SERVER TE BEHEREN

Don Murray
Safe Software
Holly Coxon
Safe Software
 

Een uitdaging waarmee veel organisaties worden geconfronteerd, is de effectieve toewijzing van beperkte middelen op basis van een variërende werklast om ervoor te zorgen dat belangrijke workflows prioriteit krijgen. Laten we het dus hebben over agile enterprise-integratietrajecten en hoe FME Server 2022.0 kan worden opgezet met maximale flexibiliteit om zowel kosteneffectief als tijdig te reageren op een steeds veranderende taakdoorvoer. De primaire focus van deze presentatie zal zijn om te demonstreren hoe je een flexibele oplossing kunt implementeren om de taakbelasting in FME Server te beheren.

LOCATIE

 

Het is elk jaar weer zoeken naar een prettige en inspirerende omgeving, die ook nog eens goed bereikbaar is. We hebben dit gevonden in het Oude Magazijn in Amersfoort. Met haar ligging direct achter Station Amersfoort CS en met de aanwezigheid van een eigen parkeerplaats is deze locatie zowel met de auto als met het OV goed te bereiken.

Vorig jaar raadde 99,7% de FME World Tour aan, aan een vriend of collega!

<?= $cp->employee_name; ?> <?= $cp->employee_surname; ?>

Marie-Rosanne van Rietschoten
Customer Success Manager
T 06-1274 8629
E m.vanrietschoten@vicrea.nl