Gemeente Almere toegelaten in LV BGT

9 april 2015

Gemeente Almere heeft samen met Vicrea Solutions B.V. met hun hele grondgebied de keten doorlopen en is succesvol toegelaten tot de Landelijke Voorziening BGT. Aralt Brilman, coördinator Geo-info, gemeente Almere: “Blij dat we geslaagd zijn".

De BGT van Almere staat nu volledig, met alle deelgebieden, in de Landelijke Voorziening. Er is het afgelopen jaar door het projectteam van de gemeente en de leverancier Vicrea hard gewerkt aan deze klus. De gemeente heeft geheel geautomatiseerd haar objectgerichte basiska

art omgezet naar het nieuwe informatiemodel BGT. Aralt is daarbij trots op de inzet van zijn collega’s. Neuron BGT is daarbij gebruikt als controletool en zal vanaf heden ingezet worden als verbinding met de Landelijke Voorziening en BOR.

 

Voor Vicrea is Almere de tweede bronhouder die met Neuron BGT succesvol toegelaten wordt in de LV. Harmen Tjeerdsma, business development manager, ziet dit als een bevestiging van de keuze van Vicrea om ook deze basisregistratie te ondersteunen binnen Neuron Stelsel Registratie. Het is gelijk de bronhouder met de meeste objecten die haar grondgebied heeft aangeboden.

De gemeente Almere ontvangt binnenkort de BGT-proof oorkonde, en natuurlijk wordt er dan ook door de ketenpartners op taart getrakteerd! De eerste 100 bronhouders die met hun volledige grondgebied de keten hebben doorlopen, ontvangen namelijk een taart. Het betrokken team van Vicrea wilde daar niet op wachten en heeft Aralt en zijn collega’s nu al getrakteerd op een lekkere slagroomtaart.

Nieuwsgierig naar het resultaat?
De BGT-kaart van Almere is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zodra er voldoende wordt ingezoomd op Almere, wordt de BGT-laag zichtbaar. 

 

Deel dit artikel

Lees meer over

neuron producten