Waternet sluit met het NIP succesvol aan op berichtenbox van MijnOverheid

9 juni 2016

De Berichtenbox op MijnOverheid is een persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. In de Berichtenbox kunnen burgers digitale berichten ontvangen, bewaren en beheren van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV, gemeenten en steeds meer Waterschappen.

Op 1 juni jl. is Waternet, de gemeenschappelijke organisatie van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de Gemeente Amsterdam, met het Neuron Integratie Platform (NIP) aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. De eerste run van 102 aanslagen is inmiddels verzonden naar de Berichtenbox en in de loop van de maand juni zullen er 10.000 aanmaningen, 7.500 herinneringen en 85.000 aanslagen worden verzonden naar de burger.

Door de Berichtenbox van MijnOverheid te gebruiken, nemen de print-, papier-, porto- en transactiekosten van Waternet sterk af. Daarnaast betekent het een grote besparing op de kosten voor de behandeling in de postkamer (o.a. ook bij afhandeling van onbestelbare retourpost en archivering).

 

Deel dit artikel