BGT-LV Koppeling Brummen: een soepel proces met een mooi eindresultaat

1 februari 2018

Hoera! Vicrea heeft de BGT-LV koppeling gerealiseerd bij gemeente Brummen. Een resultaat waar even bij stilgestaan mag worden. Op snelle, efficiƫnte en soepel wijze realiseerde Vicrea automatisch berichtenverkeer voor deze gemeente.

In de praktijk blijkt dat veel leveranciers de werkzaamheden onderschatten en het toch lastiger is dan van te voren ingeschat. Voor gemeenten is dat erg vervelend, de consultatie-uren stapelen op en vertraging is ook ongewenst, Gelukkig bewijst Vicrea dat het ook efficiĆ«nt, zorgvuldig en snel kan. 

Roderick Duinker: "Een goed eindresultaat is het natuurlijk het streven, maar de weg ernaar toe is minstens zo belangrijk."

Begin januari heeft Gemeente Brummen als eerste BGT-bronhouder met Neuron BGT in hun productieomgeving mutatieberichten uitgewisseld met BRAVO. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Vicrea, omdat hiermee een juiste werking van Neuron BGT in combinatie met de Neuron BGT Connector in de praktijk bewezen is. Neuron BGT is sinds september 2017 door Geonovum gecertificeerd als BGT-software geschikt voor automatisch berichtenverkeer.

Het automatisch berichtenverkeer biedt veel voordelen voor BGT-bronhouders. Zo kunnen bronhouders elkaar eenvoudig op de hoogte brengen van geplande mutaties door middel van vooraankondigingen. Daarnaast kunnen mutaties direct verzonden worden naar het SVB-BGT zonder de noodzaak om zelf bestanden te genereren en te uploaden in BRAVO. Ten slotte worden actualisatiebestanden automatisch gedownload en verwerkt zodra deze beschikbaar komen in BRAVO. Kortom, automatisch berichtenverkeer neemt veel werk uit handen waardoor de kans op fouten afneemt, de BGT-data sneller door de keten gaat en uiteindelijk de beheerlast voor de bronhouder sterk afneemt.

Wilt u in uw organisatie ook profiteren van de voordelen van het BGT automatisch berichtenverkeer? Neem dan contact op met Vicrea.

U kunt hier de webinar over de werking van het automatisch berichtenverkeer terugkijken.

 

 

Deel dit artikel