Bronhoudergrens.nl geactualiseerd

16 februari 2015

In november heeft Vicrea het portaal www.bronhoudergrens.nl gelanceerd omdat wij behoefte aan een overzichtskaart van alle objecten van de verschillende bronhouders signaleerden. Gezien het aantal van bijna 80 bronhouders en 300 log-ins voldoet het initiatief van Vicrea absoluut aan een behoefte. De inhoud is nu geactualiseerd!

We stellen de meest actuele bestanden van ProRail ter beschikking. ProRail heeft als landelijke bronhouder een grote klus om de BGT data aan te leveren en is daarmee nog niet gereed. De juiste Prorail-grenzen zijn hiermee niet bekend. Om de bronhouders niet te belemmeren in de aanlevering van hun BGT-data, is er een pragmatische oplossing nodig. In samenwerking met deelnemers van de Kopgroep en het Gebruikersoverleg BGT hebben we daarom een werkbare oplossing gezocht voor de omgang met grenzen van Prorail. 

Allereerst worden de huidige bronhoudergrenzen (uit Mett) opgewerkt, zodat deze overal de (buiten)objectgrenzen van Prorail volgen (BBK, actualiteit 2013). De verzameling objecten vormt de nieuwe bronhoudergrens. Al deze objecten worden als ongeclassificeerde BGT-objecten (OCO’s) opgenomen in de LV. Vervolgens werkt de bronhouder tegen deze nieuwe grens aan. De nieuwe bronhoudersgrenzen van Prorail zijn beschikbaar als objecten in de LV-BGT.

U kunt nu al zien of de objecten van ProRail conflicteren met uw eigen objecten. Zeker door de naderende mijlpaal van 1 april, het aanleveren van het eerste deelgebied van BGT objecten aan het SVB-BGT, betekent dat vanaf nu ‘werk aan de winkel’. Als Vicrea kunnen we dat niet makkelijker maken, maar wel overzichtelijker.

Het is ook mogelijk uw eigen BGT zichtbaar te krijgen op de website!bronhoudergrens.nl
Kijk maar eens naar Zwolle, deze objecten zijn al beschikbaar. Almere, Meppel en Haarlem zullen eveneens snel online te bekijken zijn.

Wij wensen u veel succes met www.bronhoudergrens.nl en uiteraard staan mijn collega’s ook klaar om u te ondersteunen bij de transitie of bij de levering van Neuron BGT. Deze module uit Neuron Stelsel Registratie is inmiddels door 55 organisaties aangeschaft vanwege het gebruiksgemak, de communicatie met BOR en LV en het vertrouwen in Vicrea als het gaat om beheer van basisregistraties. Bent u de volgende?

 

Deel dit artikel