Gemeente Brummen toegelaten in LV BGT

15 juni 2015

Gemeente Brummen heeft samen met VGI-Support en Vicrea Solutions B.V. met hun hele grondgebied de keten doorlopen en is succesvol toegelaten tot de Landelijke Voorziening BGT.

De BGT van Brummen staat nu op IMGeo-niveau, geheel gebiedsdekkend, inclusief grensafstemming met Landelijke Bronhouders en omliggende gemeenten, synchronisatie met de BAG-panden en BGT-semantiek (huisnummers en straatnamen) in de Landelijke Voorziening. Er is de afgelopen jaren door het projectteam van de gemeente, hun geo-data leverancier VGI-Support en de leverancier van de BGT software Vicrea hard gewerkt aan deze klus.

Voor Vicrea is Brummen de derde bronhouder die met Neuron BGT succesvol toegelaten wordt in de LV. VGI-Support is de eerste marktpartij die voor een gemeente de gevraagde kwaliteit binnen hun productieproces heeft gewaarborgd. De gemeente Brummen ontvangt binnenkort de BGT-proof oorkonde, en natuurlijk wordt er dan ook door de ketenpartners op taart getrakteerd! De eerste 100 bronhouders die met hun volledige grondgebied de keten hebben doorlopen, ontvangen namelijk een taart.

“Het heeft even geduurd maar we zijn blij dat we toegelaten zijn"

aldus Linda Sprikkelman, projectleider BGT gemeente Brummen:

Nieuwsgierig naar het resultaat?
De BGT-kaart van Brummen is te raadplegen via http://pdokviewer.pdok.nl/. Open de lagen en kies voor Basisregistratie Grootschalige Topografie. Zodra er voldoende wordt ingezoomd op Brummen, wordt de BGT-laag zichtbaar. 

Deel dit artikel