Dataquint en Vicrea bundelen krachten

12 augustus 2014

De bedrijven DataQuint uit Capelle aan de IJssel en Vicrea bundelen hun krachten om zo efficiënt mogelijk het horizontale koppelvlak tussen BOR en Neuron BGT te ontwikkelen. DataQuint levert haar product GeoVisia als een eigen ontwikkeling aan veel gemeenten en aannemers om gegevens van de openbare ruimte te registreren. Ook Antea Group maakt voor haar GBI6 gebruik van GeoVisia.

Bijna 40 gemeenten hebben inmiddels gekozen voor Neuron BGT van Vicrea om te voldoen aan de verplichtingen van de basisregistratie grootschalige topografie. In de klanten bestaat een aanzienlijke overlap. Door de ontwikkelteams van beide organisaties te laten samenwerken ontstaat veel synergie.

Het is prima mogelijk de reeds aanwezige technologie van Neuron Authenticator van Vicrea uit te breiden met de nieuwe standaard en er wordt gebruik gemaakt van kennis van zowel BOR als BGT.DataQuint en Vicrea oriënteren zich op een bredere samenwerking, zeker nu het CROW gestart is met de ontwikkeling van een gestandaardiseerd datamodel BOR: IMBOR.

 

Deel dit artikel