FME user conference

6 juli 2017

FME user conference, wat ik graag met u deel

Verslag van Wilko Stalknecht, FME consultant Vicrea

Afgelopen mei vond in Vancouver, Canada, de jaarlijkse FME user conference 2017 plaats. Als platinum reseller is het een must om hierbij aanwezig te zijn. Graag deel ik met u wat mij is opgevallen tijdens deze conferentie:

FME home edition:
Na het invullen van een aanvraag formulier kan men een thuis-licentie krijgen van FME desktop. Het gebruik van deze licentie is puur voor thuisgebruik en kan dus niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Het is wel een volledig werkende versie zonder beperkingen. Dus mocht je je ’s avonds vervelen…

Docker is de toekomst
Er werd een prototype getoond waarbij de data-inspector in workbench geïntegreerd is als een dockable window in plaats van een externe applicatie. Dat zal de data inspector in de toekomst overbodig maken. Docker is volgens Safe de techniek van de toekomst om FME server op een schaalbare manier aan te kunnen bieden.

Online web interface
Er werden demo’s gegeven van een online web interface van FME. Zeg maar: Workbench in de browser. In eerste instantie als een viewer maar ook konden er kleine aanpassingen gedaan worden.

Schitterende visualisaties mogelijk
Ik heb gezien dat je FME kan combineren met Three.js en Bender om vervolgens schitterende visualisaties te maken en te delen.

Verbetering datum en tijd
De datum en tijd functies zullen de komende tijd aangevuld, vernieuwd en verbeterd worden.

Versioning
In de volgende versie van FME-server zal zogenaamd “versioning” geïmplementeerd worden. Dit houdt in dat als een workspace al eens eerder gepubliceerd was men terug kan vallen op deze eerdere versies van deze workspace. Ideaal als na het publiceren blijkt dat er nog een fout in de workspace zit dan kan men gemakkelijk op de oude versie terugvallen.

Bekijk de presentaties

Alle sessie zijn overigens online te bekijken.

Ook mijn eigen presentatie: ‘Fun automation with FME’ is hier te bekijken.

Deel dit artikel

Lees meer over

fme