FME World Tour, een succes!

12 juni 2018

Vicrea hoste vorige week de jaarlijkse FME World Tour. Deze keer vond het event plaats in Wageningen, bij Wageningen University & Research, het thema was ‘Climate & flood risk’. Data speelt tenslotte een belangrijke rol bij innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag de dag.De ruim 70 FME gebruikers volgden een afwisselend en inspirerend programma.

Tim van Hattum, Program Leader Green Climate Solutions bij de WUR, trapte de dag af met een inspirerende presentatie over klimaatveranderingen en hoe data de onderzoekers helpt bij het ontwikkelen van oplossingen. Daarna volgde Dale Lutz, medeoprichter van Safe, die met ons door alle nieuwigheden van FME Desktop liep. Later die dag vertelde hij ook nog over het verwerken van Rasters van drones en satellieten. Mark Stoakes van Safe presenteerde het nieuwe design van FME Server en gaf een aantal interessante praktijkvoorbeelden hoe je FME Server kan inzetten. Daarnaast presenteerde een aantal klanten hun successen met FME en vertelde Helmoet de Zwijger, consultant van Vicrea,  hoe FME een bijdrage levert bij Gasunie.

Tussen de presentaties door heeft iedereen genoten van heerlijke hapjes en drankjes in de prachtige binnentuin die direct aan de zaal lag. Tijdens de lunch en de borrel heeft een aantal mensen ook een ritje mogen maken in de WEpod, een zelfrijdend busje dat rondrijdt op de campus. Aan het einde van de dag ging iedereen naar huis met wat leuke goodies.

De sfeer was erg goed en er was ook een leuke interactie tussen de sprekers en de deelnemers. Er werden zelfs afspraken gemaakt om workspaces uit te wisselen. We kunnen wel zeggen dat het een zeer geslaagde dag was.

Kon u er niet bij zijn, maar bent u toch wel nieuwsgierig naar de presentaties van de sprekers en naar de nieuwe features van FME? Neem dan contact op met Marie-Rosanne van Rietschoten. Zij stuurt u graag informatie toe of beantwoordt uw vragen.

Deel dit artikel