Nieuws

  Succesvol WOZ-belasting project SED organisatie

  16 mei 2019

  Met trots delen we dat het project ‘WOZ-driehoek’ succesvol is afgerond. De SED organisatie (gemeente Stede Broed, Enkhuizen en Drechterland) kan nu met een nieuw belastingsysteem de gecombineerde belastingaanslagen opleggen. WOZ-gegevens worden nu volledig geautomatiseerd naar de landelijke voorziening gestuurd.

  Lees verder

  Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT

  6 mei 2019

  Ook gemeente Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, waarbij onder meer de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing werden geanalyseerd, kwam Vicrea als winnaar uit de bus. Gemeente Hilversum kiest ervoor om te werken met registratieproducten die zich bewezen hebben en gericht zijn op de toekomst.

  Lees verder

  Vervolgsessie Neuron & Omgevingswet

  23 april 2019

  Na een succesvolle, interactieve eerste sessie, nu het vervolg. Neem 11 juni deel aan de sessie 'Neuron & Omgevingswet'.
  Tijdens deze vervolgsessie worden de resultaten gepresenteerd van de hackathon Omgevingswet (aansluiting van Neuron applicaties op de DSO-API's). Daarnaast gaat Marco Baars dieper in op het integrale beheer van informatieobjecten. Meld u aan!

  Lees verder

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0

  11 april 2019

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0. Volgende week leveren we de nieuwe versie op aan onze pilot klanten.

  Zodra wij een "go" krijgen van het Kadaster starten wij met de implementatie bij deze pilots.

   

  Lees verder

  Ook gemeente Stadskanaal blij met gerealiseerde GEO-BAG-koppeling

  22 maart 2019

  Bij gemeente Stadskanaal is sinds vorige week het nieuwe Geo-BAG-berichtenverkeer in productie genomen. De standaard koppeling zorgt ervoor dat de registratiesystemen BAG en Geo, en de basisregistraties BAG en BGT onderling consistent zijn. 

  Lees verder over de Geo-BAG-berichtenverkeer en ontdek de voordelen van de standaard koppeling.

   

   

   

  Lees verder

  Release Neuron Stelsel Registratie 19.0

  7 maart 2019

  Op 11 maart 2019 wordt versie 19.0 van Neuron Stelsel Registratie vrijgegeven. We hebben voor deze extra release gekozen vanwege de geplande ondersteuning van BAG 2.0 in versie 19.1. Hiermee is versie 19.0 de laatste versie van Neuron Stelsel Registratie die is gebaseerd op BAG 1.0. Daarnaast zijn er veel belangrijke functionele verbeteringen, vooral binnen de module WOZ Registratie, die we zo snel mogelijk willen uitleveren.

  Lees verder

  In memoriam: Daan Westerweel

  12 februari 2019

  Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze collega Daan Westerweel.
  Met het overlijden van Daan verliezen wij een enorm betrokken collega en een Vicreaan van het eerste uur.
  Zijn tomeloze drive om Vicrea te dienen en te verbeteren zal ons altijd bijblijven.

  Lees verder

  Nieuw afbeeldingsformaat Cyclomedia, wat betekent dat voor uw Neuron product?

  11 februari 2019

  CycloMedia heeft aangekondigd dat zij per 1 juli 2019 een nieuw afbeeldingsformaat gaan gebruiken. De nieuwe API van Street Smart ondersteunt dit formaat, maar de oude API van GlobeSpotter niet. Dit betekent dat al het nieuwe beeldmateriaal van na 1 juli 2019 niet goed meer in GlobeSpotter wordt weergegeven. Daarnaast kondigt CycloMedia aan dat GlobeSpotter aan het eind van 2019 end of life is. Wat betekent dit voor uw Neuron product?

  Lees verder

  Nieuwsbrief gemist?

  8 februari 2019

  Even een update krijgen van Vicrea, daar is de nieuwsbrief voor. Deze keer leest u hierin dat er allerlei interessante, informatieve sessies op de planning staan. 

  Heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen, lees deze dan alsnog online. 

  Lees verder

  Vicrea actief betrokken bij API BRK-bevragen

  1 februari 2019

  De 'Common ground' visie betreft onder meer het reduceren van heet aantal kopiën van gegevens. Er zijn verschillende projecten opgestart om deze visie concreet vorm te geven en organisaties te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Vicrea onderschrijft het 'Common ground'-principe en is daarom actief betrokken bij het project ' API op de basisregistratie Kadaster'.

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuws over fme

  Transformers voor Belgische coördinaten

  19 december 2017

  Bij het definiëren van de Lambert72- en Lambert08-projecties heeft het Nationaal Geografisch Instituut de hoekwaarden uitgedrukt in zestigdelige graden, minuten en seconden. Maar in diverse software worden deze waarden geformuleerd in zestigdelige graden met na de komma, alles honderddelig. De afrondingen die bij de omzetting onvermijdelijk zijn, worden echter op verschillende manieren ..

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME Webinar: Planes, Trains and Automobiles – Handling Infrastructure Assets with FME

  12 december 2017

  Van luchthaven tot spoorwegen tot wegen, infrastructuurafhandeling is een complexe taak die onvermijdelijk gepaard gaat met een breed scala aan onverenigbare formaten, gezien de verschillende toepassingen en normen die betrokken zijn bij ontwerp, beheer en gegevensuitwisseling. In dit webinar ziet u hoe FME oplossingen kan bieden.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Bergen op Zoom gebruikt FME voor Mutatiedetectie

  7 december 2017

  Gemeente Bergen op Zoom is enthousiast FME-gebruiker en weet wat de toegevoegde waarde kan zijn wanneer FME slim wordt ingezet. Bij uiteenlopende projecten biedt FME uitkomst en bewijst de tool zich telkens opnieuw. Een voorbeeld een handige oplossing door goed gebruik te maken van FME is een model waarmee eenvoudig illegale bouw wordt gedetecteerd: door gegevens uit de BAG te combineren met zelf ontwikkelde puntenwolken, vergelijkbaar met het AHN. 

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Samenwerken met de FME-expert, wel zo makkelijk

  20 oktober 2017

  "Om na afloop van de trainingen snel productief te worden met FME binnen de organisatie, zou je eigenlijk willen dat je één op één met een ervaren FME’er aan een reële opdracht kunt werken.

  Dat is precies wat ik de afgelopen tijd voor het Waterschap Hollandse Delta gedaan heb, en nog doe," aldus Remco, FME -expert. Lees zijn verhaal.

   

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Yes! Een bevestiging van kwaliteit. Ook in 2018 platinum FME partner en value added reseller

  20 oktober 2017

  Ja, ook in 2018 heeft Vicrea de hoogste status als Safe Software partner. Natuurlijk zijn wij daar heel trots op. Want dat is niet vanzelfsprekend.

  Als value added reseller behoren wij tot een selecte groep van de belangrijkste partners van Safe Software. Wist u trouwens dat u zich al kunt aanmelden voor FME trainingen voor 2018? 

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME user sessies

  2 oktober 2017

  In september mochten wij FME’ers van gemeenten en waterschappen ontvangen bij Vicrea. Naast de trainingen die wij geven en het hosten van de jaarlijkse FME World Tour organiseerden wij deze dagen om met elkaar ervaringen, ideeën en toepassingen uit te wisselen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Nuon gebruikt FME voor BAG-beheer

  15 september 2017

  Voor Nuon is de BAG een belangrijke basisregistratie, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Omdat de BAG een belangrijke bron van informatie is voor Nuon, onderhouden zij een eigen lokale versie van de BAG. Om dit proces te optimaliseren is Vicrea gevraagd om een BAG plugin te ontwikkelen die een lokale versie van de BAG inricht, en beheert voor Nuon.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Het gebruiken van Excel data in FME

  11 september 2017

  Weet u hoe u Excel data met FME kunt verwerken? Bekijk de webinar van Thomas waarin hij handige tips geeft voor het gebruiken van Excel data in FME.

  Hierbij gaat bijvoorbeeld over het inlezen van ruimtelijke .CSV bestanden, grote Excel bestanden, maar ook over het gebruik van hyperlinks en formules. Verschillende voorbeelden van de meest voorkomende vragen bij het gebruik van FME en Excel passeren de revue.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME user bijeenkomsten

  20 augustus 2017

  Gebruikt u FME? Werkt u bij een gemeente of waterschap? Laten we elkaar beter leren kennen. Kom naar één van de FME user bijeenkomsten, deel uw kennis en doe inspiratie op. 

  21 september: FME user dag voor gemeenten. 
  28 september: FME user dag voor waterschappen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Metadata. Rijkswaterstaat weet het ook: het kan makkelijker met FME

  18 augustus 2017

  Het beheer van metadata wordt vaak gezien als een relatief kleurloze verplichting, met een secundaire prioriteit. Het gaat immers om data over de data. Toch wordt het steeds duidelijker dat metadata een essentiële rol speelt bij het grootschalig beheer van ruimtelijke data. Door FME te gebruiken zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat er veel minder handmatig werk hoeft worden uitgevoerd en de kwaliteit van de metadata omhoog gaat.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME user conference

  6 juli 2017

  Afgelopen mei vond in Vancouver, Canada, de jaarlijkse FME user conference 2017 plaats. Als platinum reseller is het een must om hierbij aanwezig te zijn. De laatste ontwikkelingen worden tijdens deze conferentie gepresenteerd. Graag deelt Wilko, FME consultant bij Vicrea, wat hem is opgevallen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Webinar: Effect van windmolens op de kaart

  5 juli 2017

  De meest geschikte locatie voor een windmolen is in menig gemeente onderwerp van een pittige discussie. Zou het niet handig zijn om de windmolen op een kaart te plaatsen en dan direct de effecten voor de betreffende omgeving inzichtelijk te krijgen? Zoals de schaduw en het geluid? Het is eenvoudig te realiseren met FME.

  Geïnteresseerd? bekijk de opname van het webinar.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Handig: De FME Kwaliteit checker

  5 juli 2017

  Benieuwd naar de kwaliteit van uw workspace?

  Dan biedt de kwaliteit checker van Vicrea uitkomst: een handige tool die kan helpen bij het ontwikkelen van een FME workspace en als laatste controle ingezet kan worden voor een worspace in productie wordt genomen. Zo kunt effectiever en efficiënter werken.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Vicrea, meest uitgebreide FME - certificering van Nederland!

  3 juli 2017

  Een FME specialist ben je niet zomaar. Er zijn drie certificeringsniveaus:

  - FME Certified Professional
  - FME Certified Trainer
  - FME Certified Server Professional

  Wist u dat onze consultant nu de eerste in Nederland is met alle drie de FME certificeringen?

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Tien tips voor FME logfiles: maak het overzichtelijk

  13 juni 2017

  Logfiles van FME langdradig en onduidelijk?
  Dat komt omdat de logfiles vaak worden opgebouwd  als lange lappen tekst, zonder een heldere, leesvriendelijke opmaak. Hierdoor valt de essentiële informatie soms lastig te destilleren. Daarom hebben wij een korte lijst met tien tips gemaakt, waarmee wij het interpreteren van logfiles gemakkelijker willen maken.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Tien tips voor FME Desktop

  31 mei 2017

  Ook wanneer je prima uit de voeten kunt met FME Desktop valt er nog altijd wat te leren. 
  Thomas geeft tien tips om je dagelijkse FME Desktop werk nog wat makkelijker te maken.

  Ga er vandaag nog mee aan de slag!

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  De FME documentatie generator

  24 mei 2017

  Geen zin meer om handmatig iedere gemaakte FME workspace zelf te beschrijven? Ziet u door de bomen het bos niet meer?

  Geen zorgen, want Vicrea heeft hiervoor een slimme, handige oplossing bedacht: de automatische documentatie generator. In één oogopslag is het duidelijk wat een workspace doet.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Bijblijven met een FME kennisabonnement

  22 mei 2017

  Nieuwe features, steeds meer toepassingen, meer de diepte in, wij merken dat FME-gebruikers alles willen weten én kunnen.

  Vicrea biedt daarom het FME kennisabonnement. Hiermee kijgt u toegang tot álle FME trainingen met terugkomdagen. Releasetrainingen • Thematrainingen over een specifieke onderwerpen als Tableau,  HTML, Excel, 3D pointclouds, Raster/Vector, etc. •

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME World Tour 2017

  20 januari 2017

  De jaarlijkse FME World Tour doet wederom Amersfoort aan. Als enige Nederlandse platinum reseller is Vicrea natuurlijk wederom host. FME gebruikers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen.
  De nieuwste features van FME staan centraal en toepassingen en mogelijkheden komen aan bod. Naast een inhoudelijk programma is er volop ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen. Meld u aan!

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, vicrea

  FME Plug-in voor Smallworld bijeenkomst

  27 juni 2016

  Op 21 juni vond de bijeenkomst plaats over de FME Plug-in voor Smallworld. Deze sessie liet utility bedrijven, die gebruik maken van Smallworld, de mogelijkheden zien van deze plug-in. Dennis Beck, CEO en Erik Jan Bodewitz, FME Software Specialist, bezochten Vicrea om de FME Plug-in voor Smallworld te presenteren en live demo’s te verzorgen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Geslaagde FME World Tour Amersfoort

  19 mei 2016

  Net als voorgaande jaren deed de FME World Tour, naast 60 andere ‘World Cities’ ook Amersfoort aan. Zo’n 90 FME fans kwamen 12 mei bijeen in de middeleeuwse St. Aegtenkapel. Safe Software presenteerde de nieuwste functionaliteiten van FME 2016 en er waren presentaties over uiteenlopende toepassingen. Gemist? Geen probleem, u kunt de presentaties alsnog bekijken.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, producten, vicrea

  Mijlpaal: 600 FME licenties in onderhoud

  5 november 2015

  Deze week behaalde Vicrea deze mijlpaal met FME. Vicrea is platinum reseller van FME en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als dé specialist voor de Nederlandse markt. Meer dan 300 klanten maken gebruik van deze expertise. Nieuwste opdrachten zijn recentelijk binnengekomen van Equalit, Nieuwland, Natuurmonumenten, RIVM en RijksWaterStaat.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, producten

  Najaarseditie Vicrea magazine

  3 november 2015

  In deze editie:

  Interview digicommissaris Bas Eenhoorn over de ideale digitale samenleving / Real-time data voor beleid, de nieuwe Live monitor Gemeente Sudwest Fryslan kiest voor integrale kaart / Stelsel Registratie: een stelsel applicatie / Multi-tenancy: Drechtsteden, verbonden als nooit tevoren / De provincie Zuid-Holland doet haar voordeel met the internet of things en meer

  Lees verder

  Extra FME Basis Training in oktober

  10 september 2015

  Vanwege de grote belangstelling heeft Vicrea op 12 en 13 oktober 2015 een extra tweedaagse FME Basis Training ingelast.  De tweedaagse FME Basis Training richt zich op beheerders en gebruikers van Spatial Data. De cursus heeft als doel gebruikers middels FME handvatten te geven om ruimtelijke data en andere data door transformatie, manipulatie en integratie organisatiebreed in te zetten.
  Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, trainingen, vicreacademy

  Geslaagde FME World Tour 2015 in Dierenpark Amersfoort

  21 mei 2015

  Op 18 mei vond de jaarlijkse Vicrea - FME World Tour plaats. De tour, die meer dan vijftig wereldsteden per jaar aandoet, vond traditiegetrouw in Amersfoort plaats op een bijzondere locatie, deze keer bij Dierenpark Amersfoort. Wij kijken terug op een geslaagde dag. De presentaties en foto’s kunt u vinden op V-create.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  FME 2015 gelanceerd!

  16 januari 2015

  Heeft u de webcast over FME 2015 ook gezien? Op 15 januari presenteerden Don Murray en Dale Lutz, de co-founders van Safe Software, de nieuwe functionaliteiten van FME Desktop en FME Server.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, producten

  Geslaagde dag FME World Tour City 2014

  18 mei 2014

  FME World Tour 2014 gaat meer dan 50 steden langs over de hele wereld. FME-gebruikers ontvangen de nieuwste informatie en kunnen met elkaar netwerken. Op  8 mei vond in Amersfoort de FME World City tour plaats. Vicrea was als platinum reseller gastheer op de fantastische locatie CliniClowns College.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, producten