Gemeente Echt Susteren in productie met de BGT

10 juli 2014

Vorige week is de gemeente Echt-Susteren in productie gegaan met Neuron BGT, gekoppeld aan GBI 6. Het opbouwproces is door de gemeente en Antea Group gedaan, waarna Vicrea de data heeft ingelezen in Neuron BGT. Tegelijkertijd is ook de pragmatische BOR-koppeling tussen Neuron BGT en GBI 6 gerealiseerd!

Het opbouwproces (op IMGEO+ niveau) heeft alles bij elkaar ruim een jaar gekost. De gemeente heeft de brondata (GBKN en BOR) opgewaardeerd, waarna Antea deze geautomatiseerd heeft omgezet naar BGT-objecten. Vicrea heeft deze vervolgens ingelezen in Neuron BGT, waar het resultaat gevalideerd kon worden. Alle op- en aanmerkingen werden weer meegenomen in de volgende cyclus. Dit proces heeft zich een aantal malen herhaald totdat er een IMGEO+ dataset was die naar tevredenheid van iedereen gebruikt kon worden.

Vervolgens is er samen met Antea Group gewerkt om de pragmatische koppeling tussen Neuron BGT en GBI 6 (het BOR pakket van de gemeente) werkend te krijgen. Daarmee heeft Mart Bindels van de gemeente als eerste gemeente in Nederland de pragmatische koppeling tussen Neuron BGT en GBI 6 operationeel, de voorloper van de koppeling op basis van StUF GEO IMGeo.

Sinds vrijdag 4-7-2014 is deze koppeling online, en voor 100% gesynchroniseerd. Dat betekent dat de gemeente Echt-Susteren vanaf nu haar Geo-registratie integraal vanuit Neuron BGT kan beheren. Wijzigingen in Neuron BGT worden automatisch verstuurd naar GBI 6, waar ze verwerkt kunnen worden door de BOR-beheerder. De BOR beheerder kan ook middels redlining aangeven of er objecten verwijderd of aangepast dienen te worden. Deze verzoeken worden dan weer vanuit Neuron BGT verwerkt.

In de toekomst zal de gemeente ook nog Neuron Inwinning in gebruik nemen, waamee volledig automatisch ruwe meetgegevens kunnen worden omgezet naar BGT en BAG objecten om zo de keten compleet te maken.

Voor meer informatie: Tom van der Putte: t.vanderputte@vicrea.nl

 

Deel dit artikel