Gemeente Houten brengt de zorg in beeld met Houten Maps

2 juni 2014

In de Gemeente Houten is op 3 april Neuron Stroomlijn live gegaan met een grote taart en een presentatie voor medewerkers van de gemeente en buurgemeenten. Neuron Stroomlijn (in Houten omgedoopt tot Houten Maps) draait in Houten al enkele jaren naar tevredenheid. De komst van een nieuwe versie gaf aanleiding tot een vernieuwde uitrol binnen de gemeente. Er zijn naast de wat meer standaard-modules enkele thema’s uitgewerkt voor specifieke beleidsterreinen.

Zo is heeft de Gemeente Houten in beeld gebracht met Neuron GIS  hoe de vergrijzing van de gemeente is verspreid over de gemeente. Er kan bekeken worden in welke wijken er de komende jaren behoefte gaat ontstaan naar seniorenwoningen en er kan gekeken worden naar de bereikbaarheid van bijvoorbeeld zorgcomplexen en huisartsen.

Daarnaast is er een ‘ruimtelijke agenda’ toegevoegd, waarin alle projecten in de buitenruimte in beeld worden gebracht. Zo kan in één oogopslag worden bekeken of verschillende projecten elkaar niet in de weg gaan zitten en wat er gaat spelen in bepaalde buurten.

Meer informatie: Marco Baars: m.baars@vicrea.nl

Deel dit artikel