Geslaagde FME World Tour 2015 in Dierenpark Amersfoort

21 mei 2015

Op 18 mei vond de jaarlijkse Vicrea - FME World Tour plaats. De tour, die meer dan vijftig wereldsteden per jaar aandoet, vond traditiegetrouw in Amersfoort plaats op een bijzondere locatie, deze keer bij Dierenpark Amersfoort. Wij kijken terug op een geslaagde dag. De presentaties en foto’s kunt u vinden op V-create.

Ontwaken met de dieren
Voordat het inhoudelijk programma van start ging was het mogelijk om “te ontwaken met de dieren”. De vroege vogels verzamelden om 07.45 op het Berenplein en werden vervolgens rondgeleid door het park. Na de interessante verhalen te hebben aangehoord stond er voor de bezoekers een uitgebreid ontbijt klaar.

Elke locatie een bron van informatie, van levensbelang
Om 11:00 werd het officiële deel van de dag geopend door Gert van den Berg. Zijn presentatie ging grotendeels over de evacuatie van zijn zoon Fons uit het Langtang gebied in Nepal, waar de aardbeving vele levens heeft gekost en de meeste gebouwen zijn verwoest. Fons kreeg na de ramp de beschikking over een satelliet telefoon, die alleen tekst kon versturen met coördinaten. In dit geval was onze pay off van VIcrea “Elke locatie is een bron van informatie” van levensbelang, hierdoor was de exacte locatie bekend om gered te kunnen worden.

Giro 555 is nog open en Vicrea verdubbelt deze week de gift van de aanwezigen. Ze moeten dan wel een email sturen naar fme@vicrea.nl.

FME 2015 and Beyond 
De 2de presentatie van de dag werd verzorgd door Ken Bragg van Safe Software en ging over FME 2015 and Beyond. Veel van de deelnemers komen speciaal voor de presentaties van Ken naar dit jaarlijkse evenement. Omdat de presentatie altijd voor een groot deel bestaat uit een live demo, kan de presentatie het beste worden bekeken op http://www.safe.com/fmeuc/fme-2015-and-beyond/.

Aansluitend presenteerde Wilko Stalknecht zijn werk voor het Kadaster van Rwanda. Filip Biljecki, die bij Professor Jantien Stoter promotie onderzoek doet op de TU Delft, vervolgde met een presentatie waarbij de focus ligt op de standaardisatie en gebruik van 3D geo informatie. FME werd onder meer gebruikt voor de validatie en het creëren van 3D city modellen.

Smart City, smart data
Na de pauze heeft Daniel de Klerk, innovatiemanager Vicrea, als inleiding van de presentatie van Ken Bragg over Smart City Lyon, laten zien hoe door vooral de groeiende bevolking van de steden de behoefte aan slimme oplossingen om de steden leefbaar te houden, enorm toeneemt. De Franse FME reseller Veremes heeft een grote rol gespeeld in dit project, waarbij FME Server is ingezet voor het verwerken van real-time data van diverse bronnen.

SAP HANA database inzetten voor Spatial Data
Peter de Koning van Alliander vertelde hoe Alliander de SAP HANA database inzet om spatial data in op te slaan. In FME 2015 wordt deze database voor het eerst ondersteund. Het concept van deze database is dat de hardware inclusief software wordt geleverd. De gehele database wordt in het geheugen geladen van de appliance met 80 cores. Het spreekt voor zich dat deze database enorm snel is.

Validatie van BGT Data met FME
Last but not least vertelde Amar Amlani, consultant Vicrea, over de nieuwe dienst: Validatie van BGT Data met FME. De klant levert data aan, Vicrea valideert deze en de bevindingen worden vervolgens gerapporteerd. Het werd duidelijk dat dit onderwerp erg leeft, aangezien er veel vragen werden gesteld. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje zodat er nog even genetwerkt kon worden.

Vicrea kijkt terug op een geslaagde dag. Was u erbij? U kunt hier het evaluatieformulier invullen.

Klanten kunnen de presentaties downloaden op het forumV-create. Bent u (nog) geen klant maar wel geïnteresseerd in de presentaties, neem dan contact op met Gert van den Berg.  

Tot volgend jaar!

Deel dit artikel

Lees meer over

fme