Vicrea toont berichtenverkeer Neuron BGT en GBI op GBI-dag 2017

24 maart 2017

Donderdag 16 maart waren onze productspecialisten Kim van Winden en Roderick Duinker namens Vicrea aanwezig bij de GBI-dag in De Reehorst in Ede. Aangezien Neuron Stelsel Registratie ook Geo-BOR-berichtenverkeer ondersteunt toonden zij, samen met Antea, het berichtenverkeer tussen Neuron BGT en GBI.

GBI is een softwarepakket van Antea Group gericht op het beheer van de openbare ruimte. Tijdens de GBI-dag worden gebruikers uitgenodigd om diverse kennissessies en demonstraties bij te wonen. Hierbij worden ook partners uitgenodigd om een kennissessie te geven of een stand in te richten op de bedrijvenmarkt.

Met BOR-software registreren en onderhouden gemeenten allerlei objecten in de openbare ruimte variërend van groenvoorzieningen tot wipkippen. Deze objecten worden daarom vaak beheerobjecten genoemd. De beheerobjecten die in de BOR-wereld centraal staan, zijn vaak ook terug te vinden in de BGT.

Omdat de BGT een basisregistratie is, zijn BOR-registraties verplicht om gegevens uit de BGT over te nemen. De BGT is de ‘waarheid’ als het aankomt op de locatie van beheerobjecten. Om de uitwisseling van gegevens van beheerobjecten tussen BGT en BOR te vergemakkelijken is er een landelijke berichtenstandaard vastgesteld: het Geo-BOR berichtenverkeer. Hierin vertolkt Neuron BGT de rol van geo-registratie.

Neuron Stelsel Registratie ondersteunt Geo-BOR-berichtenverkeer. We zien nu dat ook steeds meer BOR-softwareleveranciers dit koppelvlak actief gaan ondersteunen. In dat kader werd Vicrea uitgenodigd om samen met Antea het berichtenverkeer tussen Neuron BGT en GBI te demonstreren tijdens de jongste editie van de GBI-dag. Met behulp van een demo-opstelling met twee laptops konden bezoekers zien hoe objecten vanuit Neuron BGT werden verstuurd naar GBI en terug. Veel gebruikers waren al langer bekend met het Geo-BOR-berichtenverkeer, maar dit was vaak de eerste keer dat ze het live konden aanschouwen. De reacties waren daarom enthousiast en er was veel toeloop.

Ook de voordelen van Neuron BGT kwamen naar voren: met een paar muisklikken werd een gat tussen twee objecten gedicht. Toeschouwers waren oprecht verbaasd dat dit zo snel en makkelijk kon. Bij veel andere software komt er namelijk nog veel handwerk kijken bij zulk soort werkzaamheden.

Meer informatie over het GEO-BOR koppelvlak leest u hier.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Roderick Duinker, productspecialist: r.duinker@vicrea.nl

 

Deel dit artikel