Hoe maakt u de woningvoorraad inzichtelijk?

20 april 2022

Jaarlijks moeten er 100.000 woningen worden toegevoegd aan de landelijke woningvoorraad. In 2030 moeten dat er 900.000 woningen meer zijn dan nu, waarvan ook nog eens 600.000 in het betaalbare segment zitten. Een enorme opgave waar Nederland voor staat en die zijn weerslag vindt in het beleid bij gemeentes.

We merken dat er vragen worden gesteld als: Zijn er voldoende woningen beschikbaar van het juiste type? Waar bevinden zich betaalbare woningen? Wat is de woningvoorraad in de loop van de tijd? Welke woningen zijn geschikt voor ouderen? Wat is de verhouding koop- versus huurwoningen?

Het verzamelen en analyseren van verschillende bronnen om tot inzicht te komen is vaak een hele klus. De BAG is hiervoor een belangrijke bron, maar bijvoorbeeld ook de WOZ. Hoe maakt u deze gegevens op een bruikbare manier beschikbaar voor bestuurders en beleidsmakers? Vicrea is benieuwd hoe we u kunnen helpen om dit eenvoudiger te maken. Een passend woningaanbod is immers niet iets van één moment, maar vraagt een grondige, en herhaalbare analyse van type woningen, de verhouding koop versus huurwoningen en de betaalbaarheid. Vicrea nodigt u uit om mee te praten over dit onderwerp.

Interesse?

Vul het onderstaande formulier in.

Deel dit artikel