Hoe ondersteunt u het woningbeleid met data?

21 juni 2022

Veel gegevensbeheerders krijgen deze dagen vragen van beleidsmedewerkers over de woningvoorraad. Vicrea ontwikkelt een oplossing waarmee u eenvoudig inzicht krijgt in de ontwikkeling van de woningvoorraad. Met een eenvoudige handeling kunt u de ontwikkeling van de woningvoorraad inzichtelijk maken voor uw beleidsadviseurs en collega's.

Vicrea heeft met een aantal gemeenten gesproken over de woningbouwopgave in Nederland. Vrijwel elke gemeente krijgt een opgave voor de bouw van nieuwe woningen voor de kiezen. Deze woningen moeten zoveel mogelijk duurzaam zijn, geschikt zijn voor specifieke doelgroepen en ook nog eens betaalbaar zijn.

Er is gesproken welke data-opgaves de gegevensbeheerders vooral voor de kiezen krijgen ter ondersteuning van beleidsmakers en bestuurders. Hoe bepaal je nu wat de bestaande woningvoorraad is? Welke woningen zijn er bijgekomen door functieverandering of splitsing? Welke woningen worden in de komende 5 jaar opgeleverd? Wat zijn geschikte locaties voor woningbouw? Wat is de verhouding koop- en huurwoningen? Zijn er voldoende woningen in het betaalbare segment?

Vicrea is een onderzoek gestart om voor meerdere data-vraagstukken rondom de woningvoorraad gestandaardiseerde oplossingen te maken.

Geïnteresseerd?

Vul het onderstaande formulier in.

Deel dit artikel