Hollands Kroon laat BGT maken door VGI-Support en Vicrea

30 januari 2015

Net als alle andere 499 bronhouders moet ook de gemeente Hollands Kroon voldoen aan de verplichtingen in de Wet BGT. De gemeente heeft na een vergelijkingsonderzoek Vicrea de opdracht gegeven de huidige applicaties voor het bijhouden van de BAG, Wkpb en BRK uit te breiden naar Neuron Stelsel Registratie met daarin ook de mogelijkheid om de BGT te gaan beheren. Neuron BGT gaat gebruikt worden voor het bijhouden van de Basisregistratie Grootschalige Topografie, de aansluiting met de Landelijke Voorziening en de koppeling met het pakket voor het beheer van de openbare ruimte Obsurv.

Software werkt alleen als er ook data in verwerkt kan worden. Voor de transitie van de huidige GBK, beheer en BAG data naar een dekkende kaart voor de gehele gemeente gaat de gemeente met het grootste oppervlak van Noord-Holland gebruik maken van de diensten van VGI-Support uit Arnhem. VGI-Support heeft veel ervaring met transitie trajecten voor de implementatie van de Basisregistraties en maakt in haar productstraat optimaal gebruik van Neuron en FME.

VGI-Support en Vicrea gaan de komende tijd samen met de gemeente Hollands Kroon aan de slag om gezamenlijk te voldoen aan de verplichtingen vanuit het SVB-BGT.

Meer informatie:
Shyama Kalicharan, s.kalicharan@vgi-support.nl
Harmen Tjeerdsma, h.tjeerdsma@vicrea.nl

Deel dit artikel

Lees meer over

neuron producten, producten