Klantendag Neuron Integratie Platform

7 november 2014

Donderdag 6 november vond de eerste Neuron Integratie klantendag plaats in het Ketelhuis te Amersfoort. Erik van Hilten schetste bij zijn aftrap dat voor goede integratie samenspel tussen alle betrokken partijen en inzet van de juiste competenties noodzakelijk zijn om te komen tot succesvolle implementaties.

Kees Groeneveld van KING gaf met een boeiende presentatie een beeld van de huidige status van de diverse KING standaardisatietrajecten en de ontwikkeling bij basisregistraties en stelselvoorzieningen. Daarnaast benadrukte Kees nogmaals dat gemeenten zelf de regie moeten pakken om succesvolle integratie binnen hun organisatie te realiseren en zich niet afhankelijk moeten opstellen van leveranciers. Zij zijn namelijk zelf aan zet!

Na een korte pauze schetsten Paul Veerman en Jeroen Brakel een beeld van de roadmap 2015. Toegelicht werden de aansluiting op de NHR, KING prefill standaard, Digilevering voor NHR en BAG, Digimelding en CORV. Ook werd nogmaals benadrukt dat het V-Create platform zeker meerwaarde biedt. Want hierop kunnen de Neuron Integratie gebruikers eigen producties met elkaar delen en kennis en ervaringen uitwisselen.

Na de lunch gaven Jan Brandjes en Ger van der Lee van het Ministerie van Economische Zaken (onderdeel NVWA) een presentatie over de keuze voor het Neuron Integratie platform en de doelstellingen die hiermee moeten worden gerealiseerd. Hierbij werd duidelijk dat het Integratie platform binnen de Ministerie van EZ gaat dienen als ‘single point of truth’ voor het gebruik van alle kern-en basisgegevens (incl. geometrie) in de primaire bedrijfsprocessen. Ook de wijze van verwerving op basis van BVP (Best Value Procurement) werd nader toegelicht.

Na een boeiende discussie over de huidige ervaringen met het platform, de verbeterpunten aan de kant van Vicrea, opdrachtgeverschap bij klanten en de verankering van integratie projecten op het juiste niveau binnen de organisatie, werd de dag afgesloten met een gezellige borrel. Na het uitwisselen van kaartjes én ervaringen tussen gebruikers ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts. 

 

Kon u er niet bij zijn maar wilt u informatie over het Neuron Integratie Platform, neem dan contact op met Jeroen Brakel: j.brakel@vicrea.nl.

Deel dit artikel