Handig: De FME Kwaliteit checker

5 juli 2017

Benieuwd naar de kwaliteit van uw workspace? Geïnteresseerd in een best practice? Dan biedt de kwaliteit checker van Vicrea uitkomst.

Wij merken dat er veel workspaces gemaakt worden die in eerste instantie werken, maar niet altijd erg efficiënt zijn. Omdat FME van nature een tool is die door iedereen op eigen wijze wordt gebruikt, zijn er doorgaans meerdere juiste oplossingen voor een bepaald vraagstuk. Maar naast deze onschuldige verschillen zijn er in FME ook bepaalde gebruiken die meestal voor vertraging of onnodige problemen kunnen zorgen.

Het voorkomen van dit soort problematiek wordt meestal gedaan aan de hand van best practice. Om dit op een slimme manier te toetsen heeft Vicrea de FME kwaliteit checker ontwikkeld. Deze analyseert een workspace op de meest voorkomende problematiek omtrent best practice.

De kwaliteit checker analyseert o.a.

  • het gebruik van FME versies;
  • de stijl van de workspace;
  • breakpoints
  • Readers en Writers
  • en prestatie instellingen.

De bevindingen worden net zoals bij de documentatie generator kort samengevat in een PDF rapport. Hiermee kan men in een oog opslag zien waar in de workspace mogelijke fouten, en risico’s zitten.

De kwaliteit checker is een tool die kan helpen bij het ontwikkelen van een FME workspace en als laatste controle ingezet kan worden voor een worspace in productie wordt genomen. Zeker bij grote workspaces is het namelijk lastig om als ontwikkelaar alle details te overzien. Een check kan op deze manier een steentje bijdragen aan de efficiency en effectiviteit.

Meer informatie? neem contact op met m.vlasveld@vicrea.nl

Deel dit artikel

Lees meer over

fme