Neuron als basis voor uw smart solution

7 januari 2016

Als u Vicrea al iets langer volgt, heeft u ongetwijfeld vernomen dat we onder het label ‘SmartSolutions’ bezig zijn om u in staat te stellen om ‘nieuwe’ vragen te beantwoorden, waarbij u op een slimme manier gebruik maakt van huidige (denk aan BAG, BGT, BRK en GBA) en nieuwe (denk aan BigData, Sensordata en OpenData) databronnen.

SmartCity-concepten zijn zeker niet nieuw; de manier waarop u uw systeem architectuur gebruikt om met slimme oplossingen nog meer toegevoegde waarde te creëren voor interne organisatie of de burger (en overige externe partijen) is wel nieuw. Vicrea maakt dat mogelijk met het SmartSolutions-platform. Ook de huidige Neuron-modules maken onderdeel uit van dit integrale platform en kunnen zodoende eenvoudig worden ingezet voor nieuwe “smart” toepassingen.

Een aantal overheden maakt met Vicrea gebruik van de mogelijkheden. Zo registreren we in samenwerking met een Provincie vaarbewegingen en combineren die data met ruimtelijke assets (oa. uit de BGT en BAG) om economische schade en maatschappelijk ongemak te beperken.

Bij een gemeente relateren we o.a. BAG-gegevens en politiegegevens met elkaar om de leefbaarheid op wijkniveau te bepalen en inbraken te kunnen voorspellen. En bij een andere gemeente worden voetganger bewegingen in een winkelgebied gemonitord en in combinatie met WOZ-gegevens wordt de economische waarde van een winkellocatie bepaald.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van hoe uw huidige Vicrea-oplossingen de basis kunnen vormen voor een nieuwe SmartSolution.

Wij informeren u graag over hoe wij samen met uw organisatie nieuwe thema’s kunnen adresseren en vertalen in concrete, slimme oplossingen.

Lees hier meer over Smart Solutions van Vicrea.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:   f.razoux@vicrea.nl

Deel dit artikel