Neuron BGT levert correcte inhoud LV BGT

27 mei 2014

Gemeente Zwolle heeft in 2013 Azimuth Geodetic de opdracht gegeven alle gebruikte bronbestanden (GBK, BAG, BOR) in een transitie traject om te zetten naar IMBGT / IMGeo. De bestanden gaan na de transitie bijgehouden worden in Neuron BGT van Vicrea. Aangezien de gemeente Zwolle per stadsdeel wilde werken, hebben de data en software leverancier afgesproken om tijdens het project meerdere malen de opgewerkte data in te lezen in Neuron BGT, zodat daarmee de controles gedaan konden worden.

Tijdens het project is gemeente Zwolle deelnemer van de kopgroep BGT geworden, en daarmee ontstond de ambitie om het bestand van de gemeente Zwolle in de Landelijke Voorziening te krijgen. Afgelopen vrijdag is het eerste deelgebied, Zalk, met goed resultaat aangeboden aan het systeem van het SVB-BGT: BRAVO. Daarmee heeft Neuron BGT aangetoond correcte bestanden aan te kunnen leveren! Het wachten is nu op de aanlevering van het Waterschap, daarmee kan de assemblage starten en zal het resultaat ook zichtbaar zijn in PDOK.

Vicrea heeft met dit project  de nodige ervaring opgedaan in het tussentijds controleren van bestanden, waarmee een opdrachtgever tijdwinst in het gehele project kan halen!

 

Harmen Tjeerdsma
h.tjeerdsma@vicrea.nl
06 211 691 25

 

Deel dit artikel