Nieuws

  Hoe ondersteunt u het woningbeleid met data?

  21 juni 2022

  Veel gegevensbeheerders krijgen deze dagen vragen van beleidsmedewerkers over de woningvoorraad. Vicrea ontwikkelt een oplossing waarmee u eenvoudig inzicht krijgt in de ontwikkeling van de woningvoorraad. Met een eenvoudige handeling kunt u de ontwikkeling van de woningvoorraad inzichtelijk maken voor uw beleidsadviseurs en collega's.

  Lees verder

  Gestandaardiseerde bronnen benaderen in een direct bruikbaar formaat

  21 juni 2022

  De gegevensbeheerder is veel tijd kwijt met het vertalen van data naar andere formaten. Deze gegevens worden gebruikt in toepassingen voor datagedreven werken, in taakspecifieke applicaties en als lagen in de gemeentelijke geo-viewer.

  Lees verder

  Bevat uw testomgeving echte persoonsgegevens?

  21 juni 2022

  De bescherming van persoonsgegevens is een belangrijk recht. U heeft als overheid daar een belangrijke verantwoordelijkheid in. Met Neuron Anonimiseren kunt u uw Neuron Database haast met één druk op de knop anonimiseren. Én er zijn geen één op één kopieën van uw originele (bron) database opgeslagen binnen uw organisatie. Het resultaat: representatieve, veilige testdata voor alle doeleinden!

  Lees verder

  Hoe maakt u de woningvoorraad inzichtelijk?

  20 april 2022

  Jaarlijks moeten er 100.000 woningen worden toegevoegd aan de landelijke woningvoorraad. In 2030 moeten dat er 900.000 woningen meer zijn dan nu, waarvan ook nog eens 600.000 in het betaalbare segment zitten. Een enorme opgave waar Nederland voor staat en die zijn weerslag vindt in het beleid bij gemeentes.

  Lees verder

  Webinar Gegevensbeheer

  14 april 2022

  Data wordt zelden aangeleverd in het formaat waarin het wordt gebruikt. Het maken van conversies, het synchroon houden en het bijhouden van aanpassingen aan de bron is een hele klus. Het webinar op 11 mei om 11:00 uur helpt u bij de organisatie van het gegevensbeheer. Schrijf u nu in!

  Lees verder

  NIP 22.2 release webinar

  14 april 2022

  Heeft u zich al aangemeld voor het webinar? Maandag 16 mei 2022 gaan we live van 10:00 - 11:00 uur de nieuwe 22.2 release doornemen. In het webinar bespreekt Marco Baars de belangrijkste wijzigingen van het Neuron Integratie Platform en Neuron Stroomlijn versie 22.2.

  Lees verder

  FME World Tour 2022 was een succes!

  14 april 2022

  Het is helaas alweer voorbij; de eerste FME World Tour op locatie sinds de start van de coronacrisis. En wat hebben we ervan genoten! Van de verhalen natuurlijk, maar ook om elkaar weer in levenden lijve te zien en bij te praten.

  Lees verder

  NSR 22.2 release webinar

  14 april 2022

  Heeft u zich al aangemeld voor het webinar? Woensdag 18 mei 2022 gaan we live van 10:00 - 11:00 uur de nieuwe 22.2 release doornemen. In het webinar bespreekt Roderick Duinker (product owner) de belangrijkste wijzigingen van Neuron Stelsel Registratie versie 22.2. Verder wordt er vooruit gekeken naar de inhoud van de volgende releases.

  Lees verder

  Einde ondersteuning 32-bit NSR client

  21 februari 2022

  Vanaf release 22.3 wordt er niet langer een 32-bit NSR client geleverd. De 64-bit NSR client biedt een aanzienlijk betere gebruikerservaring, bijvoorbeeld omdat er meer geheugen beschikbaar is voor kaartlagen..

  Lees verder

  Stel al uw vragen over BRK levering 2.0

  9 februari 2022

  Het Kadaster is inmiddels overgestapt op BRK Levering 2.0. Alle afnemers hebben tot 1 maart 2023 de tijd om over te stappen op de nieuwe versie van BRK Levering. 14 maart om 10:00 uur leggen Kim van Winden en Marco Baars uit wat de wijzigingen zijn in BRK Levering 2.0, hoe dit doorwerkt in de Neuron producten en hoe Vicrea u hierbij kan ondersteunen. 

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuws over neuron registratie

  Handig! Tool voor bulkmutatie gebruiksoppervlakte BAG (i.v.m. gewijzigde NEN 2580)

  19 juli 2019

  De NEN 2580-richtlijnen wijzigen. Gemeenten moeten van alle woningen de gebruiksoppervlakte registreren en controleren om woningen op basis van gebruiksoppervlakte te kunnen laten taxeren. Hieronder vallen ook de woningen die in eigendom zijn bij woningcorporaties. Zowel gemeenten als woningcorporaties zijn dus bezig met het grootschalig opnemen en controleren van gebruiksoppervlakten.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bag, neuron registratie

  Succesvol WOZ-belasting project SED organisatie

  16 mei 2019

  Met trots delen we dat het project ‘WOZ-driehoek’ succesvol is afgerond.
  De SED organisatie (gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) heeft succesvol Neuron Stelselregistratie als objectregistratie aangesloten op haar belastingsysteem. #NeuronWOZ #Succesvol! 

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron registratie, neuron woz

  Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT

  6 mei 2019

  Ook gemeente Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, waarbij onder meer de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing werden geanalyseerd, kwam Vicrea als winnaar uit de bus. Gemeente Hilversum kiest ervoor om te werken met registratieproducten die zich bewezen hebben en gericht zijn op de toekomst.

  Lees verder

  Vicrea actief betrokken bij API BRK-bevragen

  1 februari 2019

  De 'Common ground' visie betreft onder meer het reduceren van heet aantal kopiën van gegevens. Er zijn verschillende projecten opgestart om deze visie concreet vorm te geven en organisaties te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Vicrea onderschrijft het 'Common ground'-principe en is daarom actief betrokken bij het project ' API op de basisregistratie Kadaster'.

  Lees verder

  Integrale koppeling Neuron BGT aan Greenpoint-BOR bij gemeente Baarn

  14 december 2018

  In gemeente Baarn zijn de areaalgegevens van diverse beheerdisciplines opgenomen in Greenpoint-BOR en onlangs gekoppeld aan de BGT. Binnen een half jaar heeft Baarn niet alleen een integraal BOR-systeem opgezet, maar is ook het berichtenverkeer tussen Greenpoint-BOR en Neuron BGT van Vicrea gerealiseerd. Een mooi voorbeeld van operationele koppeling van Vicrea’s BGT-applicatie aan een BOR-systeem.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bgt, neuron registratie

  Vicrea behaalt als eerste de conformiteitstoets BAG 2.0!

  11 december 2018

  Dat houdt in dat de BAG-applicatie van Vicrea klaar is om te communiceren met de Landelijke Voorziening conform de nieuwe berichtenstandaard behorend bij BAG 2.0.
  Als dé BAG-leverancier van Nederland loopt Vicrea natuurlijk voorop. Met het behalen van deze mijlpaal heeft Vicrea een belangrijke stap gezet richting BAG 2.0.
   

  Lees verder

  Bekijk het webinar: Neuron Stelselregistratie en de AVG

  5 april 2018

  De aangescherpte privacymaatregelen hebben impact op uw organisatie, uw processen en uw software. Gebruikt u Neuron Stelsel Registratie? Wij vertellen u graag hoe wij u helpen "AVG- proof" te worden.

  Bekijk de opname van het webinar terug en zie welke aanpassingen wij doorvoeren in NSR en wat de Neuron Privacy Monitor voor u kan betekenen.

  Lees verder

  Neuron BGT: automatisch berichtenverkeer in productie

  22 januari 2018

  Begin januari heeft Gemeente Brummen als eerste BGT-bronhouder met Neuron BGT in hun productieomgeving mutatieberichten uitgewisseld met BRAVO. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Vicrea, omdat hiermee een juiste werking van Neuron BGT in combinatie met de Neuron BGT Connector in de praktijk bewezen is. Neuron BGT is sinds september 2017 door Geonovum gecertificeerd als BGT-software geschikt voor automatisch berichtenverkeer.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bgt, neuron registratie

  Webinar GEO-BOR Koppelvlak gemist?

  1 augustus 2017

  Hoe ziet dit koppelvlak eruit? Hoe verloopt de berichtafhandeling? Hoe verwerkt Neuron BGT mutatieverzoeken en exploratieverzoeken vanuit de BOR-registratie?

  Kim van Winden en Roderick Duinker lichtten dit tijdens een webinar toe. Heeft u dit webinar gemist? Bekijk dan de opname.

  Lees verder