Overheid 360: presentaties die u niet mag missen!

15 april 2016

Wilt u weten hoe het echt zit met de informatiesamenleving? Wat de informatiesamenleving voor uw gemeente betekent? En meteen op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en innovaties op dit gebied? Kom dan naar het congres Overheid 360°, hét jaarlijkse congres over informatiemanagement in de Overheid. Op 20 en 21 april wordt u in één keer op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement en de mogelijkheden in de toekomst waar u op kunt anticiperen. Praktijkcases en best practices van gemeenten, overheden en organisaties zorgen voor een inspirerend programma. U krijgt handvatten om invulling te geven aan een data gedreven gemeenschap, uw dienstverlening te verbeteren, het innovatievermogen van uw organisatie te vergroten en de benodigde randvoorwaarden op orde te krijgen. Zo worden u en uw organisatie 2020-proof. 

Lees hier meer over de inhoud van het congres Overheid 360° en welke onderwerpen aan de orde komen

Vicrea is aanwezig op Overheid 360°

Al jaren helpt Vicrea overheidsorganisaties met informatievraagstukken, digitalisering en innovatie. Nu het fundament van de informatiemaatschappij  staat, het stelsel van basisregistraties is opgetuigd, krijgen organisaties te maken met nieuwe uitdagingen. Uitdagingen gerelateerd aan de overheid 2020, de omgevingswet, data inzetten t.b.v. sturing en beleid, de transformatie naar Smart City.

Vicrea presenteert de logische strategie voor overheidsorganisaties. Zo pleit Vicrea ervoor voort te borduren op de fundering: het stelsel van basisregistratie en dit vooral te combineren en te verrijken met nieuwe data en technologieën. Wij presenteren de voordelen van een integrale stelselapplicatie "Stelsel Registratie" en tonen u de successen van het Neuron Integratie Platform. Bovendien vertellen wij u graag meer over het "smart solutions framework" en hoe u hiermee op logische wijze innoveert en regie houdt op uw steeds slimmer wordende stad.

 

Bezoekt u #Overheid360? Schrijf u in voor de presentaties van #Vicrea 

Smart City Oplossingen: Kostenbeheersing, Schaalbaarheid en Snelheid

Door: Daniël de Klerk

Steeds meer overheden passen het concept Smart Cities toe om sociale, economische en duurzaamheidsvraagstukken op te lossen. Maar de meeste initiatieven zijn geïsoleerd. Als gevolg daarvan leiden aanzienlijke investeringen tot niet-schaalbare oplossingen. Bovendien gaat tijd verloren omdat basisfuncties telkens opnieuw worden ontwikkeld voor elke nieuwe oplossing. 

In deze sessie vertellen wij u hoe u tijd en kosten, die nodig zijn om een prototype te ontwikkelen, met 90% kunt verminderen. Verder zult u zien hoe wij deze prototypes kunnen schalen naar het niveau van uw stad of regio. Bovendien zult u aan de hand van interessante voorbeelden te weten komen welke mogelijkheden de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data-analyse bieden.

Basisregistraties onmisbare stap richting de slimmere stad.

Door: Jeroen Brakel

Overheden zijn de afgelopen jaren druk geweest om basis-data op orde te brengen. De basisregistraties zijn de pijlers geworden van de Digitale Agenda 2020. De eerste stap is succesvol gezet! Deze sessie geeft u handvatten om deze gegevens, binnen een dynamisch stelsel, op een slimme manier op orde te houden en in te zetten op weg naar een slimmere stad. Een slimme stad anticipeert, analyseert en voorspelt op basis van gegevens en zet deze gericht in om duurzamer, efficiënter en socialer te functioneren. Wij geven u voorbeelden over hoe u uw basisgegevens optimaal benut door ze te combineren met andere (realtime) databronnen voor verschillende initiatieven voor een slimmere stad.

Deel dit artikel