Nieuws

  Vicrea ondertekent Common Ground groeipact

  5 juli 2019

  Een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor gemeenten. Die flexibel, toegankelijk en veilig is. Door gegevens te scheiden van applicaties en werkprocessen. En ze meervoudig te gebruiken bij de bron. Common Ground: een grote en radicale transformatie vraagt om focus én commitment, voor langere tijd. Vicrea ondertekende het groeipact Common Ground en zet die vereiste samenwerking kracht bij.

  Lees verder

  Vicrea tekent convenant WOZ-ICT standaarden

  2 juli 2019

  Natuurlijk ondertekende Vicrea het Convenant WOZ-ICT-standaarden. Naast het committeren aan samenwerking omtrent definitie services en Service Gerichte Architectuur rondom de wet WOZ richt dit convenant zich ook op samenwerking in relatie tot ontwikkelingen als centrale objectregistratie en Common Ground. 

  Lees verder

  Waterschap Limburg gebruikt FME voor de natuurlijke omgeving

  19 juni 2019

  De zomer betekent hard aan het werk gaan in het waterschap, want dan wordt er flink gemaaid rondom watergangen en waterkeringen. Waterschap Limburg heeft door de diversiteit aan gegevens gebruik gemaakt van FME als databehandelaar voor de toetsing van de beschermde Flora & Fauna die middels beheer aangetast kan worden. Benieuwd hoe dit is gegaan en wat het heeft opgeleverd? Lees verder:

  Lees verder

  BAG 2.0 up and running bij Gemeente Voorst

  19 juni 2019

  Onze eerste Neuron Stelselregistratie klant, Gemeente Voorst, is in productie gegaan met BAG 2.0

  Een zeer belangrijke mijlpaal, waar hard voor is gewerkt!

  De komende weken en maanden zullen nog vele gemeenten volgen.

  Lees verder

  De nieuwe 19.1 releases

  11 juni 2019

  De  Neuron 19.1. releases zijn beschikbaar. Uiteraard kunt  u de releasenotes vinden wanneer u inlogt in de omgeving van de SelfServicedesk.

  In vogelvlucht lichten wij de releases even toe: uiteraard veel wijzigingen i.r.t. BAG 2.0, veel verbeteringen vanuit gebruikersoogpunt en de nieuwe beheeromgeving van de ESB is een flinke wijziging.

  Lees verder

  Integrale belastingoplossing voor Gemeente Soest

  4 juni 2019

  De kogel is door de kerk. Gemeente Soest heeft, na een intensieve selectieprocedure, gekozen voor de combinatie Vicrea en VRiS (TOG Nederland). De gemeente legt hiermee de verbinding tussen de centrale objectregistratie (BAG en WOZ) en het proces van heffen, innen en waarderen.

  Lees verder

  Succesvol WOZ-belasting project SED organisatie

  16 mei 2019

  Met trots delen we dat het project ‘WOZ-driehoek’ succesvol is afgerond.
  De SED organisatie (gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) heeft succesvol Neuron Stelselregistratie als objectregistratie aangesloten op haar belastingsysteem. #NeuronWOZ #Succesvol! 

  Lees verder

  Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT

  6 mei 2019

  Ook gemeente Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, waarbij onder meer de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing werden geanalyseerd, kwam Vicrea als winnaar uit de bus. Gemeente Hilversum kiest ervoor om te werken met registratieproducten die zich bewezen hebben en gericht zijn op de toekomst.

  Lees verder

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0

  11 april 2019

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0. Volgende week leveren we de nieuwe versie op aan onze pilot klanten.

  Zodra wij een "go" krijgen van het Kadaster starten wij met de implementatie bij deze pilots.

   

  Lees verder

  Ook gemeente Stadskanaal blij met gerealiseerde GEO-BAG-koppeling

  22 maart 2019

  Bij gemeente Stadskanaal is sinds vorige week het nieuwe Geo-BAG-berichtenverkeer in productie genomen tussen Neuron BAG en dg DIALOG BGT van Sweco. De standaard koppeling zorgt ervoor dat de registratiesystemen BAG en Geo, en de basisregistraties BAG en BGT onderling consistent zijn. 

  Lees verder over de Geo-BAG-berichtenverkeer en ontdek de voordelen van de standaard koppeling.

   

   

   

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuws over smartsolution

  Vicrea plaatst sensoren in Voorst

  11 mei 2016

  Op verschillende locaties bevestigde Vicrea vandaag sensoren, deze zijn direct actief. De sensoren meten en tonen de actuele bezoekersaantallen per gebied binnen de gemeente. Dit is de eerste stap van het project ‘Smart City Voorst’, dat gericht is op het optimaal benutten van (real-time) data voor gemeentelijk beleid. De volgende stappen zijn: - het bepalen van de actuele locaties van personen,-  en het maken van routes.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution, vicrea

  "Meten is weten" aldus wethouder Voorst

  31 maart 2016

  Sensoren tellen voorbijgangers. Andere apparaatjes meten continu het aantal decibellen of de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Uit al die verzamelde data kunnen patronen worden gehaald. Bijvoorbeeld welke routes in Twello veel worden gebruikt en tot welke overlast dat leidt. Gemeente Voorst werkt samen met Vicrea aan het project 'Smart City Voorst'. Luister naar het radio-interview met wethouder Harjo Pinkster.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution

  Gemeente Voorst start pilot ‘Smart City’

  23 maart 2016

  Vicrea gaat in opdracht van de gemeente Voorst een pilot houden met het verzamelen van ‘real-time’ data in de openbare ruimte. Doel van deze pilot is om te onderzoeken of bepaalde ‘Smart City’-toepassingen betekenisvol kunnen zijn voor de gemeente Voorst, haar inwoners en ondernemers. Medio april worden sensoren in een testopstelling opgehangen. Deze sensoren registeren mobiele apparaten (o.a. mobiele telefoons, carkits) en kunnen daardoor aantallen passanten, verblijfsduur, routes en aandachtsgebieden herkennen.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution, vicrea

  De basis op orde voor Smart Cities? De Nederlandse uitgangspositie in internationaal perspectief

  5 november 2015

  Steeds meer regio’s willen slim worden. Zowel burgers, bedrijven en overheden proberen met behulp van IT grote maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen aan te pakken. Hebben wij dankzij het Nederlandse Stelsel van Basisregistraties een streepje voor op andere landen als het gaat om de transitie naar Smart Cities?

  Lees verder

  Lees meer over

  smart, smartsolution, vicrea

  Smart Solution: Real-time scheepvaartverkeer data in de cloud

  4 juni 2015

  Vicrea helpt Provincie Zuid-Holland met het verbeteren van haar kennisniveau over het scheepvaartverkeer binnen de waterwegen.  Een innovatieve laser-oplossing, ontwikkeld in samenwerking met partner Libelium, spoort  24 x 7 elk schip op en detecteert de vaarrichting. Data wordt draadloos verstuurd naar het Vicrea cloud platform. Vanaf dat moment kunnen de gegevens verder worden gedistribueerd naar een live monitor en worden opgeslagen voor analyse en voorspelling.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution