Nieuws

  Succesvol WOZ-belasting project SED organisatie

  16 mei 2019

  Met trots delen we dat het project ‘WOZ-driehoek’ succesvol is afgerond. De SED organisatie (gemeente Stede Broed, Enkhuizen en Drechterland) kan nu met een nieuw belastingsysteem de gecombineerde belastingaanslagen opleggen. WOZ-gegevens worden nu volledig geautomatiseerd naar de landelijke voorziening gestuurd.

  Lees verder

  Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT

  6 mei 2019

  Ook gemeente Hilversum kiest voor Neuron BAG en Neuron BGT. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, waarbij onder meer de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de oplossing werden geanalyseerd, kwam Vicrea als winnaar uit de bus. Gemeente Hilversum kiest ervoor om te werken met registratieproducten die zich bewezen hebben en gericht zijn op de toekomst.

  Lees verder

  Vervolgsessie Neuron & Omgevingswet

  23 april 2019

  Na een succesvolle, interactieve eerste sessie, nu het vervolg. Neem 11 juni deel aan de sessie 'Neuron & Omgevingswet'.
  Tijdens deze vervolgsessie worden de resultaten gepresenteerd van de hackathon Omgevingswet (aansluiting van Neuron applicaties op de DSO-API's). Daarnaast gaat Marco Baars dieper in op het integrale beheer van informatieobjecten. Meld u aan!

  Lees verder

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0

  11 april 2019

  Neuron Stelselregistratie is klaar voor BAG 2.0. Volgende week leveren we de nieuwe versie op aan onze pilot klanten.

  Zodra wij een "go" krijgen van het Kadaster starten wij met de implementatie bij deze pilots.

   

  Lees verder

  Ook gemeente Stadskanaal blij met gerealiseerde GEO-BAG-koppeling

  22 maart 2019

  Bij gemeente Stadskanaal is sinds vorige week het nieuwe Geo-BAG-berichtenverkeer in productie genomen. De standaard koppeling zorgt ervoor dat de registratiesystemen BAG en Geo, en de basisregistraties BAG en BGT onderling consistent zijn. 

  Lees verder over de Geo-BAG-berichtenverkeer en ontdek de voordelen van de standaard koppeling.

   

   

   

  Lees verder

  Release Neuron Stelsel Registratie 19.0

  7 maart 2019

  Op 11 maart 2019 wordt versie 19.0 van Neuron Stelsel Registratie vrijgegeven. We hebben voor deze extra release gekozen vanwege de geplande ondersteuning van BAG 2.0 in versie 19.1. Hiermee is versie 19.0 de laatste versie van Neuron Stelsel Registratie die is gebaseerd op BAG 1.0. Daarnaast zijn er veel belangrijke functionele verbeteringen, vooral binnen de module WOZ Registratie, die we zo snel mogelijk willen uitleveren.

  Lees verder

  In memoriam: Daan Westerweel

  12 februari 2019

  Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze collega Daan Westerweel.
  Met het overlijden van Daan verliezen wij een enorm betrokken collega en een Vicreaan van het eerste uur.
  Zijn tomeloze drive om Vicrea te dienen en te verbeteren zal ons altijd bijblijven.

  Lees verder

  Nieuw afbeeldingsformaat Cyclomedia, wat betekent dat voor uw Neuron product?

  11 februari 2019

  CycloMedia heeft aangekondigd dat zij per 1 juli 2019 een nieuw afbeeldingsformaat gaan gebruiken. De nieuwe API van Street Smart ondersteunt dit formaat, maar de oude API van GlobeSpotter niet. Dit betekent dat al het nieuwe beeldmateriaal van na 1 juli 2019 niet goed meer in GlobeSpotter wordt weergegeven. Daarnaast kondigt CycloMedia aan dat GlobeSpotter aan het eind van 2019 end of life is. Wat betekent dit voor uw Neuron product?

  Lees verder

  Nieuwsbrief gemist?

  8 februari 2019

  Even een update krijgen van Vicrea, daar is de nieuwsbrief voor. Deze keer leest u hierin dat er allerlei interessante, informatieve sessies op de planning staan. 

  Heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen, lees deze dan alsnog online. 

  Lees verder

  Vicrea actief betrokken bij API BRK-bevragen

  1 februari 2019

  De 'Common ground' visie betreft onder meer het reduceren van heet aantal kopiën van gegevens. Er zijn verschillende projecten opgestart om deze visie concreet vorm te geven en organisaties te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Vicrea onderschrijft het 'Common ground'-principe en is daarom actief betrokken bij het project ' API op de basisregistratie Kadaster'.

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuws over smartsolution

  Vicrea plaatst sensoren in Voorst

  11 mei 2016

  Op verschillende locaties bevestigde Vicrea vandaag sensoren, deze zijn direct actief. De sensoren meten en tonen de actuele bezoekersaantallen per gebied binnen de gemeente. Dit is de eerste stap van het project ‘Smart City Voorst’, dat gericht is op het optimaal benutten van (real-time) data voor gemeentelijk beleid. De volgende stappen zijn: - het bepalen van de actuele locaties van personen,-  en het maken van routes.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution, vicrea

  "Meten is weten" aldus wethouder Voorst

  31 maart 2016

  Sensoren tellen voorbijgangers. Andere apparaatjes meten continu het aantal decibellen of de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Uit al die verzamelde data kunnen patronen worden gehaald. Bijvoorbeeld welke routes in Twello veel worden gebruikt en tot welke overlast dat leidt. Gemeente Voorst werkt samen met Vicrea aan het project 'Smart City Voorst'. Luister naar het radio-interview met wethouder Harjo Pinkster.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution

  Gemeente Voorst start pilot ‘Smart City’

  23 maart 2016

  Vicrea gaat in opdracht van de gemeente Voorst een pilot houden met het verzamelen van ‘real-time’ data in de openbare ruimte. Doel van deze pilot is om te onderzoeken of bepaalde ‘Smart City’-toepassingen betekenisvol kunnen zijn voor de gemeente Voorst, haar inwoners en ondernemers. Medio april worden sensoren in een testopstelling opgehangen. Deze sensoren registeren mobiele apparaten (o.a. mobiele telefoons, carkits) en kunnen daardoor aantallen passanten, verblijfsduur, routes en aandachtsgebieden herkennen.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution, vicrea

  De basis op orde voor Smart Cities? De Nederlandse uitgangspositie in internationaal perspectief

  5 november 2015

  Steeds meer regio’s willen slim worden. Zowel burgers, bedrijven en overheden proberen met behulp van IT grote maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen aan te pakken. Hebben wij dankzij het Nederlandse Stelsel van Basisregistraties een streepje voor op andere landen als het gaat om de transitie naar Smart Cities?

  Lees verder

  Lees meer over

  smart, smartsolution, vicrea

  Smart Solution: Real-time scheepvaartverkeer data in de cloud

  4 juni 2015

  Vicrea helpt Provincie Zuid-Holland met het verbeteren van haar kennisniveau over het scheepvaartverkeer binnen de waterwegen.  Een innovatieve laser-oplossing, ontwikkeld in samenwerking met partner Libelium, spoort  24 x 7 elk schip op en detecteert de vaarrichting. Data wordt draadloos verstuurd naar het Vicrea cloud platform. Vanaf dat moment kunnen de gegevens verder worden gedistribueerd naar een live monitor en worden opgeslagen voor analyse en voorspelling.

  Lees verder

  Lees meer over

  smartsolution