Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van releasemanagement

5 oktober 2017

Zo snel mogelijk de meest complete, actuele en veilige versie in productie kunnen nemen, dat is de reden dat wij continious delivery zo belangrijk vinden. Want hierdoor is het niet nodig om te wachten op een major release. Dat vraagt wel om een andere werkwijze en een professionaliseringsslag van het zogenoemde 'release management'.

Vicrea neemt dit gehele proces uit handen: een service waar steeds meer klanten de voordelen van inzien. Want release management ontzorgt het proces van softwarereleases door verschillende stadia: ontwikkeling, testen, acceptatie en productie. Release Management is een veilige en efficiënte werkwijze voor het implementenren van nieuwe hard-en software versies door gebruik te maken van formele procedures en controles tijdens het plannen, configureren en testen. 

Kwaliteit - productiviteit - risicobeperking - efficiëntie - inzicht

Met Release Management helpen wij onze klanten: wij kunnen exact specificeren welk pad naar oplevering doorlopen moet worden. We kunnen daarbij  aangeven welke (handmatige) goedkeuringen er noodzakelijk zijn voordat een oplevering doorgezet kan worden naar een volgende omgeving. Daarnaast is er volledig inzicht in alle stappen die uitgevoerd zijn tijdens de uitrol van de update, wie er goedkeuring heeft gegeven, welke bugs zijn er opgelost en welke nieuwe functionaliteiten zijn geïntroduceerd in de release.

Het inzetten van release management heeft meerdere voordelen:

Productiviteit – medewerkers kunnen zich focussen andere zaken en hoeven zich niet te ontferemen over het plannen, testen, uitzoeken welke versies er nodig zijn, configureren van de nieuwe situatie, informeren van collega’s over de inhoud en vernieuwingen in de applicatie

Risicobeperking – altijd de beschikbaarheid van de laatste versie, kleinere kans op foute aanlevering door het in stand houden van al opgeloste bugs, gecheckt op issues rond de informatiebeveiliging

Efficiëntie - Terugbrengen van de tijd om issues te vinden en gedocumenteerd te melden. Vicrea test de oplevering op een groot aantal (vooraf bekende) onderdelen. De klant hoeft slechts de oplevering te controleren. Daarnaast beschikt de afdeling Customer Support over de juiste klantinformatie om sneller te acteren bij issues of vragen.

Configuratiemanagement - Inzichtelijk hebben wat voor configuratie- en applicatie-eisen en afhankelijkheden er zijn in de test-, acceptatie- en productie-omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze werkwijze en ontvangt u hier graag meer informatie over? Neem dan contact op met Aart Los: a.los@vicrea.nl

 

Deel dit artikel