Workshop 'Toepassingen Neuron Gegevensmagazijn' een succes

11 februari 2016

Vorige week bezochten zeven gemeenten uit Noord Holland de workshop Toepassingen Neuron Gegevensmagazijn. Dit is één van de initiatieven van Vicrea om de dienstverlening aan klanten te verrijken. Deze eerste workshop was bedoeld voor gebruikers van het Neuron Gegevensmagazijn die op zoek zijn naar nieuwe toepassingen. Gemeenten bezochten de workshop om een idee te krijgen wat de "rode bol" allemaal kan.

Het is voor informatiemanagers en informatie-architecten heel nuttig om eens dieper in te gaan op de mogelijkheden die ontstaan op het moment dat het Neuron Gegevensmagazijn operationeel is. Hoe past het magazijn in de gemeentelijke architectuur? Welke toepassingen hebben andere gemeenten inmiddels bedacht? Wat is voor mijn gemeente mogelijk? Wat kan ik mogelijk samen met collega-gemeenten doen rondom dit magazijn? Dat zijn de vragen die dan spelen.

In het kader van "gluren bij de buren" werden concrete toepassingen van Gemeente Haarlem en Gemeente Nijmegen gepresenteerd. Na de pauze presenteerden de aanwezige informatievragen die zij uit de eigen organisatie hadden opgezocht. Daar zit vaak een probleem: "hoe weet ik nu wat mijn collega's van andere afdelingen willen weten?", hoor je dan. De deelnemers aan deze workshop kregen de opdracht om op zoek te gaan naar concrete vraagstellingen in de organisatie. De meesten hadden een concrete vraag: overzichten van leegstaande woningen in het kader van de vluchtelingenopvang, overzichten van gebieden die zich lenen voor huurwoningbouw, een veiligsheidsmonitor, een overzicht van molibilteitsroutes en zelfs een hondenpoeproutekaart.

Dit experiment is geslaagd en zal elders in het land herhaald worden. Bent u geïnteresseerd in deze workshop? Neem dan contact op met Jeroen Brakel: j.brakel@vicrea.nl

Deel dit artikel