Vicrea dag groot succes

27 maart 2015

Op 26 maart vond in Maarssen de Vicrea dag plaats. Ruim 300 bezoekers woonden presentaties bij en bezochten de informatiemarkt. De dag stond in het teken van 'The next step to smart solutions'. Vicrea bedankt alle bezoekers voor hun aanwezigheid en alle partners voor hun waardevolle bijdrage.

Plenaire presentaties
Kees Radstaak trapte af met een presentatie over het thema ‘The next step to smart solutions’. Door gebruik te maken van beschikbare date en nieuwe technologieën is het mogelijk om vraagstukken slimmer op te lossen. De digitalisering was een eerste stap, de volgende stap het ontwikkelingen van slimme toepassingen. Vicrea helpt organisaties al 15 jaar vooruit en blijft dat in de toekomst doen met onder meer ‘Smart Solutions’ de nieuwe producten en dienstenlijn van Vicrea.

Dr. Stan Geertman zoomde in op het concept ‘smart city’. Hij schetste de ontwikkelingen van vroeger tot nu en de toekomst. Smart City is geen hype is maar een ontwikkeling die doorzet. Mogelijkheden zijn eindeloos. Tegelijkertijd onderstreepte hij het belang van ‘smart governance’ en benadrukte hij dat een smart city meer behelst dan enkel het inzetten van technologie. Een slimme bus die door middel van een magnetisch wegdek zonder buschauffeur een route aflegt, het klinkt geweldig. Maar in dit geval bleek dat mensen daar nu (nog) niet in wilden stappen omdat ze het niet vertrouwden. Gedegen kennis van een vraagstuk en gebruikmaken van nieuwe technologie en data vraagt om een doordacht beleid. Binnen de ‘smart city’ is de samenwerking tussen burgers, bedrijven en overheid dan ook cruciaal om tot de juiste oplossingen te komen.

Jeroen Brakel, business development manager, vertelde de bezoekers wat men het komende jaar van Vicrea mag verwachten. Binnen de productlijnen en (beheer-)diensten zorgt Vicrea er ook graag voor dat het beter, slimmer en efficiënter kan. Zoals bijvoorbeeld met Neuron Stelselregistratie waarmee integraal beheer van basis- en kerngegevens mogelijk is.

Parallelsessies
Er was zeer veel belangstelling voor de presentaties ‘BAG, WOZ en BRK in samenhang beheren’, ‘Innoveren met Neuron Stroomlijn’ en ‘SmartMaps, event-driven Geo serveren’. De presentaties over FME,  het actueel houden en beheren van de BGT en de nieuwe producten en diensten rondom ‘Smart Solutions’ werden ook goed bezocht. De volgende partners van Vicrea presenteerden interessante sessies: Enable-U, AnteaGroup, VGI-Support, CadCorp, Deocs, Mug Ingenieursbureau (i.s.m Waterschap Hunze en Aa’s), Quarant, Arcadis en Tog Nederland.

Infomarkt
Er was voldoende gelegenheid om te netwerken. Op de infomarkt stelden de volgende organisaties zich voor.

ANTEAGROUP / ARCADIS / BENTLEY / CYCLOMEDIA / CADCORP / DATAQUINT / DECOS / ENABLE-U / IDGIS / IMAGEM / LEICA / MERKATOR / MOOR / MUG / NEO / QUARANT / TOG NEDERLAND / TOPCON / TRIMBLE / VGI-SUPPORT /

Ben van der Burg
Oud schaatser en innovator Ben van der Burg sloot de dag energiek, inspirerend en met humor af door met de zaal een Techquizz te houden. De winnaar ging naar huis met een prachtige smartwatch.

 

 

We kijken terug op een geslaagde dag. Bent u erbij geweest? U kunt hier het evaluatieformulier vinden

 

 

Deel dit artikel