Vicrea en Arcadis intensiveren samenwerking

27 maart 2015

Vicrea en ARCADIS willen hun samenwerking in projecten uitbouwen. De bedrijven werken al samen op het gebied van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Ze tekenden op 19 maart 2015 een samenwerkingsovereenkomst met als doel om meer projecten van ARCADIS te ondersteunen met state of the art ICT van Vicrea.

Marc Raessen (ARCADIS): “Op het gebied van de ruimtelijke informatievoorziening vullen we elkaar goed aan. Vicrea focust zich vooral op –geografische - ICT-diensten en producten. ARCADIS is als expert en procesbegeleider betrokken bij de organisatie en toepassing van ruimtelijke informatievoorziening.  ARCADIS maakt inmiddels in haar BGT projecten gebruik van de software van Vicrea (Neuron BGT), bijvoorbeeld om bestanden te testen en controleren.” Kees Radstaak (Vicrea): “De BGT is een mooie start geweest, maar er zijn natuurlijk meer raakvlakken.”

De bedrijven gaan de komende periode gericht onderzoeken waar nieuwe ontwikkelingen van Vicrea – waaronder event-driven map servers, geo-streaming en het integratieplatforms – inzetbaar zijn voor ARCADIS’ projecten op het gebied van onder meer Smart Mobility, Smart Events en Smart Cities.

ARCADIS is een toonaangevende advies-, ontwerp-, projectmanagement en ingenieursorganisatie die oplossingen levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Het bedrijf heeft de ambitie mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven te verbeteren door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving.

Vicrea is een snel groeiend ICT bedrijf, gespecialiseerd in systemen voor integrale informatievoor-ziening.  Visie en Creativiteit zijn daarbij de belangrijkste kernwaarden.

Foto: Kees Radstaak (Algemeen Directeur van Vicrea) en Marc Raessen (Directeur Wegen, Verkeer en Informatiemanagement ARCADIS)

 

Deel dit artikel

Lees meer over

partner