Vicrea helpt bij het vervangen van de PKIoverheid-certificaten

19 oktober 2020

Server certificaat

Voor het insturen van de mutaties naar de LV BAG en BAG bevragen, wordt conform de voorschriften een certificaat onder de Root Staat der Nederlanden Private Root CA-G1 in gebruik genomen. Het betreft hier de technische ingang service30.kadaster.nl. Om ook na 16 november gebruik te kunnen maken van de BAG, dienen de certificaten uit de Private Root vertrouwd te worden.

Client certificaat

Voor communicatie naar de LV BAG wordt gebruik gemaakt van een client certificaat. Volgens de nieuwe voorschriften van Logius dient uw organisatie voor 31 december 2020 over te stappen op een nieuw client certificaat uit de private root.

Hoe kan Vicrea hierbij helpen?  

Kennisitems

Als uw software partner willen wij u graag meer technische informatie  geven. Daarom zijn er in topdesk een drietal kennisitems opgemaakt.

  • Kennisitem 2448: Vertrouw de nieuwe G1 root certificaten als gemeente voor 16 november om berichtenverkeer werkend te houden. 
  • Kennisitem 2449: Vraag nieuwe G1 certificaten aan als gemeente en installeer dit voor 31 december om het berichtenverkeer werkend te houden. 
  • Kennisitem 2442: De huidige complicaties bij het gebruik van een G1 certificaat in combinatie met BGT berichten verkeer.        

Heeft u nog geen selfservice account? Stuur dan hier een mail naar toe. Wij zullen u dan zo snel mogelijk toegang verschaffen.

Ontzorgen

Wij willen u graag helpen door de certificaten voor uw organisatie te installeren en in te stellen. Dit doen wij voor de BAG & BRK & de BGT connector. Indien de opdracht kan worden gecombineerd met het vertrouwen van de certificaten dan zullen wij die kosten niet in rekening brengen en zal dit kosteloos worden meegenomen.


Let op!
Neem bij interesse zo snel mogelijk contact op met binnendienst@vicrea.nl.
Gezien de eerste deadline (16 november) op korte termijn verstrijkt, is het zaak tijdig contact met ons op te nemen. Indien onze consultant op twee momenten moet inbellen en de certificaten apart moet instellen en vertrouwen, zijn wij genoodzaakt dubbele extra in rekening te brengen. Plan daarom de opdrachten gelijktijdig in.

Interesse of vragen? mail dan naar binnendienst@vicrea.nl

Deel dit artikel