Vicrea helpt overheden met transitie naar smart cities

31 maart 2015

Tijdens het event ‘The next step to smart solutions’ dat 26 maart bij Inn Style te Maarssen plaatsvond, presenteerde Vicrea een uitbreiding van haar portfolio met ‘Smart Solutions’: producten en diensten die overheden en bedrijven helpen ‘smart’ te worden. Eerder deze week tekende Vicrea een partnerovereenkomst met het Spaanse ‘Libelium’, leverancier van sensortechnologie.

Fenomeen smart city
Vicrea is ervan overtuigd dat de maatschappelijke, economische en klimaat uitdagingen , waar overheden, bedrijven en burgers vandaag de dag mee worden geconfronteerd, op innovatieve en slimme wijze moeten worden aangegaan. ‘Smart city’ is het gebruik van ICT en datatechnologieën om verschillende domeinen van de stad of andere processen slimmer te maken. Smart Solutions is de nieuwe product en dienstenlijn van Vicrea over overheden en bedrijven.

Smart Solutions: producten en dienstverlening
Door gedegen kennis van specifieke thema’s te combineren met smart city knowhow, technische capaciteit en procesbegeleiding kan Vicrea organisaties helpen met de begeleiding van een vraagstuk naar een concrete oplossing. De specialisten van Vicrea helpen organisaties met het filteren, creëren,  combineren en analyseren van data zodat dit wordt getransformeerd naar waardevolle informatie.  Feitelijk werkzaamheden welke Vicrea al 15 jaar uitvoert, maar welke met sentimentsmetingen vanuit socialmedia, sensordata en toenemende stromen open- en ongestructureerde data een nieuwe dimensie krijgt: niet meer terugkijken en begrijpen maar vooruitkijken en beter beleid ontwikkelen.

Logische next step voor Vicrea
De stap naar leverancier van Smart Solutions is een logisch vervolg op de groei die Vicrea heeft doorgemaakt. Op 23 juni 2014 stuurden het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een brief aan de Tweede Kamer over ‘De tussenbalans digitale overheid’. Deze brief beschrijft dat met de basisregistraties het fundament op orde is om daadwerkelijk toepassingen te gaan maken voor een slimme overheid. Kees Radstaak, directeur Vicrea:

“Een ‘smart city’ mag niet verward worden met de digitalisering van de overheid. De komende jaren zal de focus voor overheidsorganisaties gaan verschuiven van ‘basisregistraties op orde brengen’ naar ‘slimme toepassingen met basisregistraties’. Vicrea is voor deze fase volledig uitgerust en kan (semi-) overheden en bedrijven helpen met deze volgende stap.”

Partnership ‘Libelium: standaard sensortechnologie binnen handbereik
Eerder deze week beklonk Vicrea officieel haar samenwerking in een partnerovereenkomst met het Spaanse Libelium, toonaangevend leverancier van sensortechnologie met wereldwijd aansprekende voorbeelden waar sensortechnologie de wereld slimmer, duurzamer en leefbaarder maakt. Door technologische ontwikkelingen is sensortechnologie ook toegankelijk geworden voor de kleinere overheidsorganisatie. Voor de ontsluiting van sensorgegevens zal Vicrea binnenkort een VicreaSensor Cloud oplossing introduceren. Vicrea ontwikkelde daartoe tevens Neuron Smart Mapsedm waarbij open sourcecomponenten zonder ‘zware’ GIS technologie op basis van edm, event driven maps, de eindgebruiker van real time informatie voorziet. Vicrea brengt daarmee standaardoplossingen voor elke organisatie beheersbaar en betaalbaar binnen handbereik.

Veel belangstellen voor ‘the next step’ op Vicreadag
De lancering van Smart Solutions vond plaats tijdens het bedrijfsevent van Vicrea. De ruim 300 bezoekers van uiteenlopende overheidsorganisaties kwamen bijeen om te praten over ’The next step’. De grote  opkomst gaf duidelijk weer dat er meer behoefte is aan informatie over de mogelijkheden, de aanpak van Vicrea waarbij data van overheden, burgers en bedrijven worden samengebracht om oplossingen te vinden voor collectieve problemen werd met veel enthousiasme onthaald.

 

Meer informatie

Deel dit artikel

Lees meer over

diensten, producten, smart, vicrea