Vicrea plaatst sensoren in Voorst

11 mei 2016

Op verschillende locaties bevestigde Vicrea vandaag sensoren, deze zijn direct actief. De sensoren meten en tonen de actuele bezoekersaantallen per gebied binnen de gemeente. Dit is de eerste stap van het project ‘Smart City Voorst’, dat gericht is op het optimaal benutten van (real-time) data voor gemeentelijk beleid. De volgende stappen zijn: - het bepalen van de actuele locaties van personen,-  en het maken van routes.

Gisteren spraken medewerkers van de gemeente, tijdens een door Vicrea georganiseerde workshop, nogmaals met elkaar over mogelijke toepassingen. Sommige medewerkers zijn enthousiast omdat zij op basis van actuele gegevens direct kunnen anticiperen op situaties. Voor andere medewerkers zijn juist de trends en gemiddelden over een langere periode interessant omdat het hen meer inzicht geeft in de daadwerkelijke gebeurtenissen in de gemeente.

Het plaatsen van de sensoren ging gepaard met media-aandacht van omroep Gelderland en de Stentor.

  • ·         Bekijk het item over Smart City Voorst, interview met wethouder Harjo Pinkster, om 18.00 (11-05-2016) uur op TV Gelderland
  • ·         Morgen (12-05-2016) publiceert De Stentor een artikel over het project Smart City Voorst

 

 

Deel dit artikel

Lees meer over

smartsolution, vicrea