Vicrea viert 15 jarig jubileum en blikt op de toekomst

22 mei 2014

'Blik op de toekomst' was het thema van de klantendag van Vicrea  op 22 mei in Theater de Flint. Samen met onze klanten stonden wij stil bij ons 15 jarig jubileum.Vicrea heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot totaalaanbieder rondom Geo-ICT vraagstukken. En hoe leuk het ook is om terug te kijken, we zijn vooral gefocust op wat gaat komen. Wat gebeurt er om ons heen? Waar krijgen onze klanten mee te maken? En hoe kunnen wij hen helpen bij het waarmaken van hun ambities?

Dagvoorzitter Peter Heerschop opende de klantendag op zijn eigen, humoristische wijze.

Vervolgens schetse Kees Radstaak, directeur Vicrea, een realistisch beeld van vandaag de dag. Wat doet de markt, wat doet de samenleving en hoe reageert de overheid hierop. Kees onderstreepte dat het Vicrea van vandaag zich verplaatst in haar klanten. We kijken voorbij het product en nemen de ambities van onze klanten als uitgangspunt. Onze producten, kennis en expertise van Spatial IT , het zijn middelen om de doelen van onze klanten te verwezenlijken: meer efficiëntie, meer doen met minder middelen, inspelen op de verwachtingen van burgers. Aan de hand van verschillende, concrete voorbeelden van oplossingen werd dit helder uitgelegd.

Theo Peters is werkzaam bij KING en ondersteunt gemeenten bij ICT-ontwikkeling. 'Voorbij de gebaande paden: De overheid aan zet bij innovatie in de ICT', was de titel van zijn presentatie.  Naast technische innovatie vanuit de markt is het van belang dat de overheid goed stuurt op ICT projecten om echt te innoveren. Innoveren door het proces aan te pakken, functies, diensten, services te professionaliseren. Dat vergt nadenken over andere modellen van procesinrichting en bedrijfsvoering. Centraliseren waar kan en decentraliseren waar moet.

Het middagprogramma bestond uit een deel cabaret van Peter Heerschop gevolgd door de presentatie van Marthe Fuld, Clusterleider STelsel Oplossingen en UitvoeringsTraject (STOUT) van ICTU. 'Het aanbod, de uitdagingen en successen met het gebruik' luidde de titel van haar presentatie. Ze gaf aan dat we op de goede weg zijn maar dat er nog veel moet gebeuren om het stelsel optimaal te laten functioneren. Zij benadrukte dat het voor Den Haag ook goed is om feedback te ontvangen. www.stelselinformatiepunt.nl / oplossingen@ictu.nl

U kunt de presentaties hier bekijken.

Kees Radstaak
Theo Peters
Marthe Fuld

We sloten de dag af met een feestelijke borrel. We danken iedereen voor de aanwezigheid en kijken terug op een geslaagde dag.
Op naar de volgende 15 jaar!

 

Deel dit artikel