Waterschappen en Vicrea, een goede match

12 september 2014

De Nederlandse Waterschappen lopen in de wereld voorop in professioneel waterbeheer. Het in stand houden van het waterkerend vermogen is daarbij de belangrijkste uitdaging naast een aantal andere hoofdtaken. Om het informatiemanagement verder te professionaliseren en invulling te geven aan het verplichte gebruik van basisregistraties gaan de waterschappen gebruik maken van de beschikbare basisregistraties en stelselvoorzieningen.

Met dit doel zijn een aantal Waterschappen in het oosten van Nederland gezamenlijk op zoek gegaan naar een leverancier met een hoogwaardige standaard oplossing om hen hiervoor te ontzorgen. Kwaliteit, professionaliteit, bewezen referenties en toekomstvisie op het gebruik van kern- en basisregistraties waren daarbij belangrijk. 

Uiteindelijk is de keuze van de vijf waterschappen gevallen op Vicrea uit Amersfoort, met name vanwege haar specialisatie in oplossingen voor aansluiting op het Stelsel van Basisregistraties. Daarnaast verbetert Vicrea hun standaardsoftware elk jaar verder waardoor de waterschappen worden ontzorgt. Voor de korte termijn en ook in de toekomst.  

Het Neuron Integratie Platform wordt al door vele overheidsorganisaties ingezet voor het aansluiten en distribueren van basis-en kerngegevens. Daarnaast ontsluit het platform ook op slimme wijze kernregistraties. Zowel de eigen organisatie als de ketenpartners kunnen hierdoor de informatie gebruiken voor hun processen en bij analyses. Vicrea zal de waterschappen de komende jaren ook ontzorgen als het gaat om de dynamische ontwikkeling van deze basisregistraties en aanstaande stelselvoorzieningen.

 

Deel dit artikel

Lees meer over

neuron registratie