Actueel

  API-services van Vicrea? we leggen het uit

  Wist u dat u gegevens ook in de vorm van een API kunt aanbieden? U kunt hiermee eenvoudig gegevens uitwisselen met uiteenlopende afnemers. Wellicht biedt dit ook uitkomst voor úw organisatie.

  Bekijk de opname van het webinar waarin wij uitleggen hoe het werkt, wat de voordelen zijn en waaruit de API service van Vicrea bestaat.

  Lees verder

  Nieuwe editie Vicrea magazine is uit!

  In deze editie gaan wij in gesprek met Jan Gieskes, secretaris van de Waarderingskamer. U leest o.a. over de integrale benadering van gemeente Steenbergen en hun WOZ-oplossing, innovatie bij "Smart City" Voorst en hoe gemeente Nijmegen de vruchten plukt van het gegevensmagazijn. Smart governance, feit of fictie? Lees het whitepaper van Prof. Dr. Stan Geertman. 

  Lees verder

  Overheid 360: presentaties die u niet mag missen!

  Bezoekt u Overheid360?
  Zorg er dan voor dat u zich inschrijft voor de presentaties van Vicrea:
  - Smart City Oplossingen: Kostenbeheersing, Schaalbaarheid en Snelheid door Daniël de Klerk
  - Basisregistraties, onmisbare stap richting de slimmere stad door Jeroen Brakel
   

  Lees verder

  Vicrea ISO 27001 gecertificeerd

  Vicrea is nu ook ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee toont Vicrea aan dat de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. De norm staat voor een procesmatige aanpak voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, onderhouden en verbeteren van informatiebeveiliging op basis van een Information Security Management System. 

  Lees verder

  Najaarseditie Vicrea magazine

  In deze editie:

  Interview digicommissaris Bas Eenhoorn over de ideale digitale samenleving / Real-time data voor beleid, de nieuwe Live monitor Gemeente Sudwest Fryslan kiest voor integrale kaart / Stelsel Registratie: een stelsel applicatie / Multi-tenancy: Drechtsteden, verbonden als nooit tevoren / De provincie Zuid-Holland doet haar voordeel met the internet of things en meer

  Lees verder
  Meer nieuws

  Vicrea Business en Informatiearchitecten

  Vicrea biedt een breed scala aan specialisten, die zowel vanaf locatie bij de klant werken als op kantoor van Vicrea. Zij kunnen voor korte of langere tijd worden ingezet.

  Onze medewerkers brengen gespecialiseerde kennis in op het terrein van geografische informatie in het algemeen en (Open) GIS in het bijzonder, maar ook van .Net, JAVA, FME, databeheer en databasemanagement. Vicrea detacheert zo'n 25 specialisten.

  Business consultants

  Onze business consultants zijn vaak betrokken bij de visieontwikkeling en strategieformulering met betrekking tot organisatiebrede geografische informatievoorziening. Vanuit hun brede ervaring adviseren zij over het nut en de noodzaak van GIS in specifieke klantsituaties. Hierbij hebben zij een onafhankelijke positie ten opzichte van producten en leveranciers. 

   

  informatieanalisten

  Onze  informatieanalisten zijn verantwoordelijk voor het vertalen van business requirements naar een toekomst vaste Geo-ICT infrastructuur. Hierbij wordt de informatiebehoefte gedetailleerd vastgesteld en afgestemd op de beschikbare informatie binnen bedrijfsprocessen. Tevens wordt  voor een inzichtelijke informatiestructuur gezorgd en de afstemming met de architectuur bewaakt. Eisen en wensen worden vastgelegd in een requirementsdocument en/of een functioneel ontwerp.

  Architecten

  Onze architecten slaan de brug tussen de primaire processen bij de klant en de almaar complexer wordende ICT wereld. Zij vertalen wensen naar concrete oplossingen. Hierbij worden heldere analyses gemaakt, complexe processen en systeemlandschappen vereenvoudigd. Oplossingen worden gepresenteerd in de taal van de klant.

  Technische consultants

  Onze technische consultants zijn veelal vanuit een specifieke technische discipline actief, als technisch adviseur, ontwikkelaar of beheerder. Het betreft hier gekwalificeerde specialisten op het gebied van (Open) GIS, .Net, JAVA, FME, databeheer en -conversies en database-management. Zij programmeren en beheren geografische systemen en voeren complexe analyses en conversies uit.

  Geo-ICT projectmanagers

  Tenslotte zijn onze Geo-ICT projectmanagers verantwoordelijk voor het managen van de geografische projecten van onze klanten. Zij sturen hun team aan en coachen hun projectmedewerkers vanuit een ruime ervaring en deskundigheid. Deze projectleiders zijn minimaal PRINCE2® gecertificeerd en zijn inhoudelijk deskundig op het gebied van GIS, geografische toepassingen en de werkprocessen van onze klanten.