Actueel

  Consultants in de zomer

  Kunt u wel wat extra ondersteuning in de zomerperiode gebruiken? Achterstallige werkzaamheden wegwerken? Tijdelijk een professional voor beheerwerkzaamheden inzetten? Een start maken met dat lastige informatievraagstuk?

  Schakel dan één van de professionals van Vicrea in. Zij helpen u graag de zomerperiode optimaal te benutten.

  Lees verder

  Strippenkaart tegen 2013-tarief? Ja, dat kan

  Heeft ongetwijfeld gemerkt dat Vicrea deskundige en betrokken consultants in dienst heeft welke de ondersteuning voor u zo goed mogelijk verzorgen. Vicrea investeert veel in kennisdeling en ontwikkeling, echter de uurtarieven zijn sinds 2013 niet gewijzigd! Vanaf 1 januari 2017 zullen wij de uurtarieven beperkt aanpassen. Graag bieden wij u nog tot 31 december 2016 de mogelijkheid om voor het uurtarief uit 2013 (!) een strippenkaart af te nemen die het gehele jaar 2017 geldig is!

  Lees verder

  Nieuwe editie Vicrea magazine is uit!

  In deze editie gaan wij in gesprek met Jan Gieskes, secretaris van de Waarderingskamer. U leest o.a. over de integrale benadering van gemeente Steenbergen en hun WOZ-oplossing, innovatie bij "Smart City" Voorst en hoe gemeente Nijmegen de vruchten plukt van het gegevensmagazijn. Smart governance, feit of fictie? Lees het whitepaper van Prof. Dr. Stan Geertman. 

  Lees verder

  Overheid 360: presentaties die u niet mag missen!

  Bezoekt u Overheid360?
  Zorg er dan voor dat u zich inschrijft voor de presentaties van Vicrea:
  - Smart City Oplossingen: Kostenbeheersing, Schaalbaarheid en Snelheid door Daniël de Klerk
  - Basisregistraties, onmisbare stap richting de slimmere stad door Jeroen Brakel
   

  Lees verder

  Vicrea ISO 27001 gecertificeerd

  Vicrea is nu ook ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee toont Vicrea aan dat de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. De norm staat voor een procesmatige aanpak voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, onderhouden en verbeteren van informatiebeveiliging op basis van een Information Security Management System. 

  Lees verder
  Meer nieuws

  Wij leveren oplossingen

  Vicrea levert oplossingen die voldoen aan de wensen van de klant. Geheel onafhankelijk van de (GIS)-software wordt de technische oplossing ontworpen en gerealiseerd. De kennis van de eigen Neuron-producten, de bekende GIS-software en ontwikkeltechnieken leiden tot een op maat gesneden oplossing.

  Aan de klant-eis voor specifieke technieken, bijvoorbeeld Microsoft, Java of Open Source, kan worden voldaan. Vicrea gebruikt bij ontwikkelopdrachten een combinatie van RUP, Scrum, XP en T-Map. Ook voor ondersteuning en advisering bij technische issues wordt de teamleden bij de klant ingezet middels detacheringsopdrachten.

  We maken wat we bedenken

  Vicrea's maatwerkoplossingen kunnen specifieke oplossingen op basis van de Neuron productsuite zijn. Veelal zijn het echter toepassingen op platforms zoals ESRI, Intergraph en Safe FME. Ook leveren wij maatwerk op basis van Open Source software. Vicrea werkt vanuit het idee van “committed consultancy” wat zoveel wil zeggen als: “we maken wat we bedenken”. De door ons bedachte oplossingen zijn niet vrijblijvend maar een uitnodiging tot het realiseren van een werkbare oplossing.

  Spatial development

  Onze projecten worden uitgevoerd volgens het Spatial Development-model. Dit is een methodische manier van werken die goed beheersbare Geo ICT projecten garandeert, waarbij Vicrea het gewenste resultaat op tijd en volgens het overeengekomen budget realiseert. Spatial Development is gebaseerd op de ervaring van ruim 10 jaar Geo-ICT softwarontwikkeling met behulp van de nieuwste technologieën.  De methode combineert standaard software ontwikkel- en projectmanagementmethodieken zoals RUP, Scrum en PRINCE2 met standaard technologieplatforms zoals OpenLayers, Google, Intergraph, ESRI, Cadcorp en Microsoft.

  Maatwerkproject: IPO Zwemwaterportaal

  Vicrea ontwikkelde voor het Interprovinciaal Overleg: 

  • Het zwemwaterregister: Een database  waar waterbeheerders op eenvoudige en uniforme wijze hun meetgegevens kunnen invoeren en beheren en rapportages kunnen genereren.
  • De website zwemwater.nl waar het publiek  op een makkelijke manier de waterinformatie kan opzoeken o.a. door gebruik van de kaartfunctie.

  Mathijs Ransijn, Interprovinciaal Overleg (IPO):

  'Dit vergde van Vicrea de nodige visie en creativiteit, zeker op het gebied van data-integratie en -transformatie.'

  Lees verder

  Maatwerkproject OBBK-applicatie voor Prorail

  Vicrea heeft voor ProRail de OBBK-applicatie gemaakt. De OBBK-applicatie brengt de infrastructuur van ProRail in beeld en dient ter ondersteuning van het beheer van het spoorwegennet. In 2007 heeft Vicrea de eerste release van de OBBK-applicatie opgeleverd en sindsdien zijn er vele releases verschenen die de functionaliteit hebben uitgebreid.

  'De OBBK-applicatie moet goed werken anders levert het een verstoring van de werkprocessen op.'

  Vicrea maakt voor de upgrade van deze componenten een impact-analyse, een risico-inventarisatie en een kostencalculatie. Daarnaast een Plan van Aanpak, waar een testtraject een substatieel onderdeel van uitmaakt. Vicrea baseert het testtraject op de Tmap-aanpak.

  Maatwerkproject:Eenvoudig de WOZ-waarde van een pand opvragen met de woz-viewer

  In opdracht van het Kadaster bouwde en implementeerde Vicrea de WOZ-viewer. Met de WOZ-viewer is het mogelijk om de WOZ-waarde van woningen te raadplegen in combinatie met de gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Zodra de staatssecretaris de data vrijgeeft, en dat zal binnenkort zijn, kan de waarderingskamer van het Ministerie van Financiën deze direct beschikbaar stellen aan het publiek. Bij het (ver)kopen van een huis en bezwaar maken heeft iedereen gemakkelijk toegang tot actuele en correcte data.

  Dit past binnen een overheidsbeleid dat streeft naar transparantie en open data.

  De WOZ-viewer maakt gebruik van de services van PDOK en is helemaal open source. De applicatie voldoet uiteraard aan de webrichtlijnen en is in nauwe samenwerking met het Kadaster uitgevoerd.