Wij leveren oplossingen

Vicrea levert oplossingen die voldoen aan de wensen van de klant. Geheel onafhankelijk van de (GIS)-software wordt de technische oplossing ontworpen en gerealiseerd. De kennis van de eigen Neuron-producten, de bekende GIS-software en ontwikkeltechnieken leiden tot een op maat gesneden oplossing.

Aan de klant-eis voor specifieke technieken, bijvoorbeeld Microsoft, Java of Open Source, kan worden voldaan. Vicrea gebruikt bij ontwikkelopdrachten een combinatie van RUP, Scrum, XP en T-Map. Ook voor ondersteuning en advisering bij technische issues wordt de teamleden bij de klant ingezet middels detacheringsopdrachten.

We maken wat we bedenken

Vicrea's maatwerkoplossingen kunnen specifieke oplossingen op basis van de Neuron productsuite zijn. Veelal zijn het echter toepassingen op platforms zoals ESRI, Intergraph en Safe FME. Ook leveren wij maatwerk op basis van Open Source software. Vicrea werkt vanuit het idee van “committed consultancy” wat zoveel wil zeggen als: “we maken wat we bedenken”. De door ons bedachte oplossingen zijn niet vrijblijvend maar een uitnodiging tot het realiseren van een werkbare oplossing.

Spatial development

Onze projecten worden uitgevoerd volgens het Spatial Development-model. Dit is een methodische manier van werken die goed beheersbare Geo ICT projecten garandeert, waarbij Vicrea het gewenste resultaat op tijd en volgens het overeengekomen budget realiseert. Spatial Development is gebaseerd op de ervaring van ruim 10 jaar Geo-ICT softwarontwikkeling met behulp van de nieuwste technologieën.  De methode combineert standaard software ontwikkel- en projectmanagementmethodieken zoals RUP, Scrum en PRINCE2 met standaard technologieplatforms zoals OpenLayers, Google, Intergraph, ESRI, Cadcorp en Microsoft.

Maatwerkproject: IPO Zwemwaterportaal

Vicrea ontwikkelde voor het Interprovinciaal Overleg: 

  • Het zwemwaterregister: Een database  waar waterbeheerders op eenvoudige en uniforme wijze hun meetgegevens kunnen invoeren en beheren en rapportages kunnen genereren.
  • De website zwemwater.nl waar het publiek  op een makkelijke manier de waterinformatie kan opzoeken o.a. door gebruik van de kaartfunctie.

Mathijs Ransijn, Interprovinciaal Overleg (IPO):

'Dit vergde van Vicrea de nodige visie en creativiteit, zeker op het gebied van data-integratie en -transformatie.'

Lees verder

Maatwerkproject OBBK-applicatie voor Prorail

Vicrea heeft voor ProRail de OBBK-applicatie gemaakt. De OBBK-applicatie brengt de infrastructuur van ProRail in beeld en dient ter ondersteuning van het beheer van het spoorwegennet. In 2007 heeft Vicrea de eerste release van de OBBK-applicatie opgeleverd en sindsdien zijn er vele releases verschenen die de functionaliteit hebben uitgebreid.

'De OBBK-applicatie moet goed werken anders levert het een verstoring van de werkprocessen op.'

Vicrea maakt voor de upgrade van deze componenten een impact-analyse, een risico-inventarisatie en een kostencalculatie. Daarnaast een Plan van Aanpak, waar een testtraject een substatieel onderdeel van uitmaakt. Vicrea baseert het testtraject op de Tmap-aanpak.

Maatwerkproject:Eenvoudig de WOZ-waarde van een pand opvragen met de woz-viewer

In opdracht van het Kadaster bouwde en implementeerde Vicrea de WOZ-viewer. Met de WOZ-viewer is het mogelijk om de WOZ-waarde van woningen te raadplegen in combinatie met de gegevens uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Zodra de staatssecretaris de data vrijgeeft, en dat zal binnenkort zijn, kan de waarderingskamer van het Ministerie van Financiën deze direct beschikbaar stellen aan het publiek. Bij het (ver)kopen van een huis en bezwaar maken heeft iedereen gemakkelijk toegang tot actuele en correcte data.

Dit past binnen een overheidsbeleid dat streeft naar transparantie en open data.

De WOZ-viewer maakt gebruik van de services van PDOK en is helemaal open source. De applicatie voldoet uiteraard aan de webrichtlijnen en is in nauwe samenwerking met het Kadaster uitgevoerd.