23 december 2022

Woningvoorraad

Veel vragen voor gegevensbeheerders

Veel gegevensbeheerders krijgen vragen om gegevens over de ontwikkelingen in de woningvoorraad inzichtelijk te maken. De vraag is logisch, maar het antwoord is nu vaak niet eenvoudig te geven. De meeste gemeenten hebben inmiddels een visie op de woningmarkt ontwikkeld. Deze visie komt mede tot stand door de vraag die er vanuit de rijksoverheid via provincies bij gemeenten wordt neergelegd. In heel Nederland moeten tot 2030 meer dan 900.000 extra woningen gebouwd worden. Gemeenten hebben in deze opgave een cruciale rol gezien hun verantwoordelijkheden in het proces van planvorming, toetsing en handhaving.

 

Nu de doelstellingen voor veel gemeenten steeds duidelijker worden, komt de vraag hoe ver de gemeente af is van de gestelde doelen. De wethouder die hierover verantwoording aflegt aan de gemeenteraad, provincie en inwoners heeft daarom behoefte aan betrouwbare cijfers. Deze cijfers zijn vaak niet of niet voldoende beschikbaar bij de beleidsmedewerkers die gaan over het woningbeleid. Zo komt de vraag om cijfermatige onderbouwing van het woningbeleid in heel veel gevallen terecht bij één van de gegevensbeheerders.

 
 
Ondersteuning

Ondersteuning

Gegevensbeheerders

Gegevensbeheerders proberen een antwoord te vinden op de vraag, maar lopen tegen een aantal pijnpunten aan. Hoe kom ik aan actuele en betrouwbare gegevens? Waar haal ik de tijd vandaan om dit uit te zoeken? In welk formaat moeten deze gegevens worden aangeleverd? Is de vraag eenmalig of kan ik deze vraag nog vaker verwachten? Wat is eigenlijk de definitie van een woning (telt een opvanglocatie voor asielzoekers ook mee)? Al met al zijn dit veel vragen die nu veel tijd vragen van gegevensbeheerders.

Wij ondersteunen met het product Neuron Data-Analyse Woningvoorraad gegevensbeheerders bij het beantwoorden van vraagstukken rondom de woningvoorraad. Gegevensbeheerders kunnen elkaar helpen om deze vragen beantwoordt te krijgen. Via de community wordt kennis gedeeld en input geleverd op de opgeleverde producten.

Benieuwd naar welke analyses worden opgeleverd of nieuwsgierig geworden hoe wij gegevensbeheerders hierbij ondersteunen? Bekijk dan de analyses. Ook sturen we je graag een aantrekkelijk voorstel.

Bekijk analyses

 

Geïnteresseerd?

Is de woningvoorraad-oplossing iets voor jou? Informeer naar de mogelijkheden via je accountmanager.


Tom Hemmes

Accountmanager

3D Bronbeheer

Doorslaggevend voor succes van de Digital Twin

Op dit moment zijn gemeenten al bronhouder van de geobasisregistraties BAG, BGT, WOZ en BOR. Gemeenten zijn, alleen of in samenwerking, als bronhouder de logische beheerder van hun deel van de Digital Twin in 3D en onderliggende informatie. Daarmee kan een eind komen aan het projectmatige en onvoorspelbare karakter van de huidige 3D projecten. De data voor de Digital Twin in 3D wordt doorlopend ingewonnen en bijgehouden om zo te komen tot een volledige en actuele  Digital Twin in 3D net als gemeenten al doen voor de BGT in 2D. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy

Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
 
 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.