Smart City Awareness workshop

Iedere organisatie, gemeente, regio of stad kan slimmer worden.
Het begint met weten wat er mogelijk is.

Smart City, wat betekent dat voor mijn organisatie?

Smart City, een breed begrip. Maar wat houdt het nou daadwerkelijk in? Is het een hype, een trend of een visie? Wat betekent Smart City voor overheden en bedrijven? Is een digitale stad hetzelfde als een Smart City? Hoe ziet de transitie naar een Smart City eruit? En wat betekenen deze ontwikkelingen nu eigenlijk voor mijn organisatie? Is zo’n transitie niet enorm duur en complex? Hoe organiseer je dit en creëer je draagvlak binnen een organisatie?

Wanneer u deze vragen heeft biedt de Smart City awareness workshop uitkomst. Met deze sessie maakt Vicrea uw organisatie wegwijs in de wereld van de Smart City. De workshop schetst de mogelijkheden van het concept in relatie tot de uitdagingen en ambities van uw organisatie. Kennis opdoen en bewust worden van de mogelijkheden is de eerste stap naar innovatie.

Innovatie begint met bewustwording

Maatschappelijke, economische vraagstukken en ambities op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en transparantie staan niet alleen bij de overheid op de agenda. Vandaag de dag is alles met elkaar verbonden. Waar people, private & public in de traditionele stad nog op zichzelf staan, zo zijn deze een integraal systeem in de Smart City. De mogelijkheden met ICT en data lijken eindeloos en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Als organisatie is het nodig om mee te buigen en de kansen te benutten die dit meebrengt.

Door goed zicht te hebben op de ontwikkelingen, trends, kansen en mogelijkheden wordt het duidelijk hoe u kunt anticiperen en de regie kunt nemen. Door op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van data en ICT in relatie tot slimme oplossingen kunt u de vertaalslag gaan maken naar uw eigen beleid.

De inhoud 

Deze workshop kent twee onderdelen: een uitgebreide introductie in het Smart City concept en een onderdeel dat is afgestemd op uw specifieke situatie. U krijgt een beeld van de maatschappelijke uitdagingen waar Smart Cities een oplossing voor bieden en van de nieuwste technologieën die worden toegepast. Wij presenteren u voorbeelden van succesvolle inititieven binnen Nederland en daarbuiten. Na afloop van de workshop heeft u een beeld van de mogelijkheden in relatie tot uw uitdagingen en ambities. Daarnaast bent u volledig op de hoogte van:

  • Verschillende transitiemethoden wereldwijd
  • Smart City domeinen: Governance / Economy / People / Environment / Infrastructure / Mobility / Energy / Safety
  • Mogelijkheden sensortechnology, data analyse en datavisualisatie
  • Best practices, succes stories, do's & don'ts 

 

Workshop op maat

Iedere organisatie bevindt zich in een andere fase en heeft haar eigen prioriteiten. Iedere deelnemer heeft een ander kennisniveau. Voorafgaand aan de workshop vindt er daarom een intakegesprek plaats. Zo wordt het helder welke maatschappelijke Smart City thema’s voor uw organisatie het meest relevant zijn. Deze vormen het uitgangspunt van de workshop.

Doelgroep

Deze workshop is gericht op overheden, semi-overheden en bedrijven met een publieke functie. Deelnemers zijn bestuurders van lokale, regionale en nationale overheden, CEO, CIO en hoger management.

Incompany

Een Smart City specialist van Vicrea geeft een incompany workshop. Op uw locatie, wanneer het u uitkomt. Op deze wijze is het eerder te realiseren dat alle sleutelfiguren van uw organisatie deelnemen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd, heeft u nog vragen over deze workshop of over andere Smart Solutions producten van Vicrea? Neem vrijblijvend contact op met: Frans Razoux Schultz: f.razoux@vicrea.nl of Daniël de Klerk: d.deklerk@vicrea.nl

GEÏNSPIREERD, EN DAN?

Vicrea helpt u met het concreet maken en realiseren van uw ambities. Het 'Lift-off programme' helpt organisatie stapsgewijs verder.