FME Flow

Authoring Training

FME Flow is een product waarmee de kracht van FME Form oplossingen gedeeld kunnen worden met een hele organisatie. Het verbindt naadloos honderden verschillende applicaties, biedt de organisatie toegang tot het data transformatie platform FME en beheert grote hoeveelheden gegevens zonder omkijken. De cursus FME Flow (2 dagen) is een kennismaking met de mogelijkheden van FME Flow en heeft tot doel cursisten kennis te laten maken met:

 • Het gebruik van de applicatie,
 • Het bouwen van data distributie oplossingen voor de organisatie volgens het “help uzelf” principe,
 • Het zeker stellen van up-to-date gegevens door toepassing van scheduling, notification services
  en ondersteunen van diverse Web- en E-Mail protocollen,
 • Het inzetten van ETL toepassing voor real-time processing.

Wat leer je?

Cursisten leren hoe de applicatie FME Flow is opgebouwd, hoe ze de webinterface moeten bedienen en hoe ze FME Flow in kunnen richten om zo beschikbare data ter beschikking te stellen aan de hele organisatie. Daarnaast leren ze processen in FME Flow in te richten die met een vaste regelmaat (schedules), als reactie op een event (notifications) of op ad-hoc basis (user-triggered, als data-download service) moeten plaatsvinden. Cursisten leren hoe zij de componenten van FME Flow kunnen beheren zodat een stabiele en secure omgeving voor data-distributie ontstaat.

Onderwerpen FME Flow Authoring training

 • Inleiding in het FME Flow concept
 • De architectuur (overzicht over de componenten) van FME Flow
 • Publiceren en gereed maken van workspaces voor FME Flow
 • Basis van beheer: Autorisatie van gebruikers in FME Flow
 • Basis van notification services:
 • Automatiseren van taken met FME Flow
 • Real-time verwerking van gegevens met FME Flow

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die al ruime ervaring hebben met FME Workbench en de toepassing in willen zetten voor data-warehousing en data-distributie, en voor gebruikers die de applicatie FME Flow willen beheren. Voor de training is de kennis van de FME basis training vereist. Deze kennis kan opgedaan zijn door training of
door eigen ervaring. Voor de training wordt gebruik gemaakt van de Engelstalige, door Safe Software ter beschikking gestelde trainingshandleiding, oefenopgaven en -data.

 
De trainer zat er strak in qua planning, dat is positief. Hij is zeer duidelijk. Van tevoren is het handig om na te gaan of je als cursist ongeveer op gelijk startniveau zit.
– – Bob Kiewitt, BAG beheerder – Gemeente Hollands Kroon
 

Trainingsinformatie

FME Flow Authoring

Programma

Inloop: 09.00 uur
Training: 09.30 – 16.30 uur

Locatie

Op dit moment vinden alle trainingen online plaats.

Prijs

€ 1.000,- excl. BTW per cursist

Waarom kiezen voor een FME training van Vicrea?

Persoonlijke begeleiding tijdens de training voor al je vragen
Uitdagende training voor kennisverbreding binnen FME
Kleine groep waardoor je veel interactie hebt met de trainer
Relevante praktijkopdrachten uitvoeren
 

Inschrijven


Inschrijven
 
FME Form Advanced

20 april 2022

FME Form Advanced

Training

De training FME Form Advanced is een vervolg op de FME Form Basis training. Tijdens de training komen onderwerpen aan bod die enige specialistische kennis vereisen. Veelal zijn dit de onderwerpen die in het programma zijn vermeld, maar het kan ook zijn dat een deelnemer vastloopt bij het toepassen van FME in zijn beroepspraktijk en met specifieke vragen zit. De trainer zal tijdens de voorbereiding bij de cursisten inventariseren waar die specifieke behoeften liggen. De opzet van de training volgt daarmee meer de lijn van ‘Capita Selecta’, waarbij 4-5 (al naar gelang de gewenste diepgang) onderwerpen aan bod komen. Dit biedt voor de gebruiker de mogelijkheid kennis te maken met de meer geavanceerde onderwerpen en technieken van FME Form, en biedt gebruikers de mogelijkheid eigen toepassingen of casussen uit te diepen.