Neuron Feedback Board

 
 
 

Neuron Feedback Board

Jouw feedback is cruciaal

Jouw feedback is cruciaal om de Neuron-oplossingen nog beter te maken. Daarom streven we ernaar om het geven van feedback zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Dat kan via het Neuron Feedback Board: dé plek voor het indienen van en stemmen op suggesties!

Het Neuron Feedback Board is een webpagina waar gebruikers van Neuron-producten suggesties kunnen indienen en kunnen stemmen op reeds ingediende suggesties. Vicrea gaat aan de slag met de suggesties die de meeste stemmen weten te verzamelen. Zo oefenen gebruikers directe invloed uit op de productontwikkeling van Vicrea en kan iedereen de status van een suggestie volgen. Daarnaast biedt het Feedback Board de kans voor kennisdeling en direct contact tussen gebruikers en Product Owners.

Waarom Neuron Feedback Board gebruiken?

Direct invloed op productontwikkeling
Direct contact met Product Owners
Kennis delen met medegebruikers én met Vicrea-productontwikkeling
Transparantie in voortgang door statusupdates en actuele roadmap
Suggesties en voortgang volgen met notificaties
 
 

Suggestie indienen

Je kunt snel een nieuwe suggestie indienen door te klikken op de blauwe knop ‘Doe een suggestie’. Vervolgens vragen we je om drie velden in te vullen. Zorg dat de suggestie een korte titel heeft die een goede beschrijving geeft. Hierbij worden ook automatisch suggesties met dezelfde sleutelwoorden getoond, zodat je kunt controleren of jouw suggestie al bestaat. In het veld ‘Details’ geef je meer informatie over de suggestie. Leg hier het probleem uit dat je probeert op te lossen en waarom dit voor jouw organisatie van belang is. Ook kun je hier meer details kwijt over de gewenste oplossing. Vervolgens kun je de productgroep kiezen waarop jouw suggestie betrekking heeft. Als je niet zeker weet bij welke productgroep het hoort, kun je dit veld leeg laten.

Tot slot is het mogelijk om een bestand toe te voegen met de knop ‘Bestanden toevoegen’ onderaan het venster. Hiermee kun je bijvoorbeeld een schermafbeelding toevoegen om de suggestie te verduidelijken. Wanneer je kiest voor de blauwe knop ‘Artikel creëren’ wordt je suggestie definitief opgeslagen. Deze krijgt dan direct jouw stem als eerste stem voor.

 
 

Stemmen

Ben jij voor of tegen?

Naast het indienen van nieuwe suggesties is het mogelijk om te stemmen op bestaande suggesties. Je kunt hierbij zowel voor als tegen een suggestie stemmen. Dit doe je met behulp van de knoppen rechts van de suggestie of in het suggestievenster zelf. Je kunt je stem altijd weer intrekken of veranderen. Bij elke suggestie wordt het aantal stemmen voor en tegen getoond, evenals wie er hebben gestemd.

Er is geen limiet op het aantal suggesties waar je voor of tegen stemt. We verzoeken je echter wel om verantwoord met je stemmen om te gaan.

Stem voor als je het eens bent met een suggestie en dit een toegevoegde waarde vindt voor het product. Ben je het niet eens met een suggestie en zie je dit liever niet terug in een product? Stem dan tegen en laat hierbij commentaar achter, waarom je het niet eens bent met de suggestie. Biedt de suggestie voor jou geen directe meerwaarde, maar heb je er ook geen last van als het geïmplementeerd zou worden? Stem dan niet mee.

Laat je stem horen

Stem voor als je het eens bent met een suggestie
Stem tegen wanneer je het niet eens bent met een suggestie
Stem niet als je neutraal staat tegenover de suggestie
 
 

Het proces

 
 

In overweging
Bij veel positieve stemmen overwegen de product owners de suggestie. Ze beoordelen het probleem, de oplossing, complexiteit, capaciteit en of het past binnen Vicrea’s visie. Kleine wijzigingen worden gepland; grotere onderwerpen volgen een apart traject. Afgewezen suggesties worden gearchiveerd met uitleg.


Gepland
De suggestie is gepland voor implementatie in een bepaalde release van de software. Het nummer van de release wordt ingevuld bij de suggestie.

In ontwikkeling
Het ontwikkelteam werkt aan de realisatie en kan de indiener aanvullende vragen stellen of uitnodigen voor de sprint review voor feedback.
(Tot de release blijft de suggestie in ontwikkeling).

Voltooid
De suggestie is definitief geïmplementeerd en de release van de software heeft plaatsgevonden. Iedereen kan profiteren van de verbeterde software.


 

Gearchiveerd
De suggestie wordt gearchiveerd als besloten wordt deze niet te implementeren, of als het te weinig of te veel tegen stemmen krijgt. Gearchiveerde suggesties blijven zichtbaar via de zoekfunctie.

 
 
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om suggesties te filteren?

Ja, dit werkt door bovenaan de pagina te klikken op het menu-item ‘Meeste stemmen’. Hierna verschijnt een menu waarin je aan de linkerzijde kan kiezen hoe je de suggesties wilt weergeven: in de roadmap view, op basis van de meeste stemmen, op basis van populariteit of de nieuwste eerst. In dit menu is het mogelijk om aan de rechterzijde te filteren op productgroep, prioriteit en status. Na het kiezen van een filter, kun je hier later extra filtercriteria aan toevoegen.

 
 

Neem contact op

Voor toegang tot het Neuron Feedback Board heb je een uitnodiging van Vicrea nodig. Neem contact op via de dit formulier en krijg toegang. 

Voor gebruik van het Feedback Board is alleen een geldig e-mailadres nodig. Klik hier voor de privacy policy van het Feedback Board.

Heb je al een account? Kies dan voor ‘Ga direct naar het Neuron Feedback Board’.


Vicrea Servicedesk

helpdesk@vicrea.nl