Nieuws

  Webinar Stroomlijn gemist, geen probleem!

  26 april 2017

  Lisette van Leijenhorst en Marco Baars verzorgden een webinar over het optimaliseren van de performance van Neuron Stroomlijn.

  Heeft u deze webinar moeten missen? Geen probleem, u kunt deze alsnog bekijken. De volgende webinars over Neuron Stroomlijn staan gepland op 24 mei en 21 juni.

  Lees verder

  Wij hebben ruimte voor nieuwe collega's!

  21 april 2017

  Dagelijks werken onze professionals aan uiteenlopende opdrachten om de wereld een beetje slimmer te maken. Doe jij met ons mee? We zoeken verschillende stagiairs en hebben vacatures voor de volgende functies:

  Jr. Software ontwikkelaar JAVA / Jr. Software ontwikkelaar (.Net en/of C#) / Ervaren software ontwikkelaar / Jr. systeembeheerder

  Lees verder

  Vicrea ondertekent convenant voor bijhouding BAG en BGT in samenhang

  20 april 2017

  Vicrea heeft een convenant getekend waarin zij zich committeert aan de nieuwe berichtenstandaard StUF-Geo BAG: het Standaard UitwisselingsFormaat Geografie. Deze standaard ondersteunt gemeenten om de bijhouding van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) in samenhang te kunnen organiseren.

  Lees verder

  BAG 2.0 informatiesessie

  4 april 2017

  De wetswijziging BAG, wat heeft dat voor gevolgen? En wat voor gevolgen heeft het voor de aanpalende applicaties waarin BAG gegevens zitten?

  Het is prettig om goed voorbereid te zijn. Tijdens de informatiesessie op donderdag 8 juni geven wij antwoord op deze vragen en blikken bij vooruit naar BAG 2.0. Alle Neuron BAG gebruikers én geïnteresseerden zijn van harte welkom!

  Lees verder

  Module BGT in Neuron Stroomlijn

  4 april 2017

  De BGT in Neuron Stroomlijn? Ja, dat kan. Het is mogelijk om een module toe te voegen, die bestaat uit een standaard BGT-kaart, zoekingangen en een rapportscherm inclusief rapportages. De BGT-module wordt standaard geleverd met een WMS-service die als achtergrondkaart bij de overige Stroomlijn-modules kan worden gebruikt. Met deze service kunt u bovendien zorgen dat de BGT ook in andere producten als achtergrondkaart beschikbaar wordt.

  Lees verder

  Lange straatnamen afkorten volgens NEN-normering

  30 maart 2017

  De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) vraagt aan de gemeenten om straatnamen, waarvoor in het verleden bij het afkorten de BOCO-norm is gehanteerd, af te korten met de NEN-norm. Gemeenten hebben hiervoor nog tot 8 april 2017 de tijd.
  Bent u Neuron BAG-gebruiker en moeten er bij uw organisatie nog wijzigingen worden doorgevoerd? Wij helpen u graag verder.

  Lees verder

  Stroomlijn.. in ontwikkeling

  28 maart 2017

  Wist u dat wij Stroomlijn flink aan het verbeteren zijn? Dit veelgebruikte product wordt aangepast zodat het óók de komende jaren helemaal blijft voldoen aan de wensen van haar gebruikers. Zo wordt binnenkort het kaartcomponent vervangen door Openlayers 3. Hierdoor wordt het direct mogelijk om Stroomlijn te gebruiken in álle browsers. Bovendien krijgt Stroomlijn een nieuw design voor de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid waarbij de sterke kanten van het product in tact blijven.

  Lees verder

  Vicrea tekent leveranciersmanifest voor Open Standaarden

  28 maart 2017

  Dit is een initiatief van het Forum voor Standaardisatie. Vicrea draagt hiermee bij aan het realiseren van de overheidsdoelstellingen op het gebied van interoperabiliteit.

  • Vicrea hanteert de verplichte standaarden
  • Vicrea hanteert waar mogelijk de vrij toegankelijke best practices
  • Vicrea sluit aan bij de Generieke Digitale Infrastructuur van het Nationaal Beraad.
  Lees verder

  Vicrea toont berichtenverkeer Neuron BGT en GBI op GBI-dag 2017

  24 maart 2017

  Donderdag 16 maart waren onze productspecialisten Kim van Winden en Roderick Duinker namens Vicrea aanwezig bij de GBI-dag in De Reehorst in Ede.

  Aangezien Neuron Stelsel Registratie ook Geo-BOR-berichtenverkeer ondersteunt toonden zij, samen met Antea, het berichtenverkeer tussen Neuron BGT en GBI.

  Lees verder

  Handig! Drie gemeenten, één systeem voor basisregistraties

  15 maart 2017

  Recentelijk is de SED - organisatie succesvol in productie gegaan met de nieuwste versie van Neuron Stelselregistratie met Multi Tenant functionaliteit. Hierdoor zijn deze drie gemeenten in staat in één omgeving te werken voor het beheren van de basis- en kernregistraties: BAG, BRK, Wkpb, WOZ en BGT. Niet alleen is dit veel praktischer voor de medewerkers, de kwaliteit en actualiteit van de gegevens is hierdoor beter dan ooit. 

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuwsarchief

  Vicrea Customer Support, er is aardig wat veranderd

  1 februari 2017

  De klant centraal, daar streven wij naar. Maar dat vraagt uiteraard wel extra inspanning. Hoe wij de daad bij het woord voegen? Onder ander door het serviceniveau te verbeteren.
  De afdeling Customer Support is inmiddels met 50% uitgebreid. Zo is er versterking op de 1e en 2e lijns support en een betere afstemming tussen de servicedesk en productspecialisten.
   

  Lees verder

  Lees meer over

  vicrea

  Nieuw in Neuron BGT: Interessegebieden

  26 januari 2017

  Met de recente release van Neuron Stelsel Registratie 8.2 zijn er weer een aantal functionele wijzigingen doorgevoerd in Neuron BGT. In veel van de nieuwe functionaliteiten is een hoofdrol weggelegd voor de zogenaamde Interessegebieden. Het Interessegebied is een nieuw objecttype binnen Neuron BGT die net als andere objecttypes kan worden opgevoerd, gemuteerd en afgevoerd. Maar wat kunt u nu precies met deze Interessegebieden?

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bgt, neuron integratie

  FME World Tour 2017

  20 januari 2017

  De jaarlijkse FME World Tour doet wederom Amersfoort aan. Als enige Nederlandse platinum reseller is Vicrea natuurlijk wederom host. FME gebruikers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen.
  De nieuwste features van FME staan centraal en toepassingen en mogelijkheden komen aan bod. Naast een inhoudelijk programma is er volop ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen. Meld u aan!

  Lees verder

  Lees meer over

  fme, vicrea

  Webinar NSR 8.2. gemist?

  21 december 2016

  Op woensdag 21 december vond de webinar plaats over de Neuron Stelsel Registratie 8.2 versie. De nieuwe release werd toegelicht door Roderick Duinker en Kim van Winden. Verbeteringen werden doorgenomen en de Multi Tenancy functionaliteit werd toegelicht. 

  Heeft u deze webinar gemist? Geen probleem, u kunt de opname alsnog bekijken.

  Lees verder

  Upgrade Stelsel Registratie 8.2

  20 december 2016

  In de afgelopen maanden heeft Vicrea hard gewerkt aan Stelsel registratie versie 8.2, een belangrijke release welke als eerste onder de nieuwe service level agreement* wordt uitgeleverd. Dat betekent dat wijzigingen als gevolg van wet- en regelgeving inbegrepen zijn, maar bijvoorbeeld ook een belangrijke uitbreiding van de functionaliteit: ondersteuning voor multi tenancy.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron registratie

  Strippenkaart tegen 2013-tarief? Ja, dat kan

  20 december 2016

  Heeft ongetwijfeld gemerkt dat Vicrea deskundige en betrokken consultants in dienst heeft welke de ondersteuning voor u zo goed mogelijk verzorgen. Vicrea investeert veel in kennisdeling en ontwikkeling, echter de uurtarieven zijn sinds 2013 niet gewijzigd! Vanaf 1 januari 2017 zullen wij de uurtarieven beperkt aanpassen. Graag bieden wij u nog tot 31 december 2016 de mogelijkheid om voor het uurtarief uit 2013 (!) een strippenkaart af te nemen die het gehele jaar 2017 geldig is!

  Lees verder

  Lees meer over

  diensten, neuron integratie

  Amsterdam maakt optimaal gebruik van het Stelsel met Neuron WOZ

  14 december 2016

  Amsterdam heeft belangrijke stappen gezet in het optimaliseren van het beheer van de WOZ. Met het nieuwe beheersysteem, Neuron WOZ van Vicrea, sluit de WOZ beter aan op andere basisregistraties waardoor de kwaliteit van gegevens en uiteindelijk de dienstverlening verbetert. Bovendien is aansluiting op de landelijke voorziening nu mogelijk wat noodzakelijk is voor de wettelijke verplichting om de WOZ-waardes openbaar te maken.

  Lees verder

  Ook gemeente Maasdriel kiest voor multi tenant BAG

  14 november 2016

  De software gaan ze (samen met de gemeente Zaltbommel) onderbrengen bij de Gemeenschappelijke regeling Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard, in een multi-tenant variant.

  Door nieuwe taken voor overheden, krimpende budgetten en de toenemende mate van gegevensuitwisseling met externe organisaties zoeken steeds meer overheden de oplossing in samenwerkingsverbanden. Vanaf januari 2017 levert Vicrea al haar oplossingen volledig multi-tenant.

   

   

  Productreleasedag NIP, kon u er niet bij zijn?

  31 oktober 2016

  Op 27 oktober vond de product releasedag NIP plaats. Kon u er niet bij zijn? De presentaties zijn te vinden op V-create: informatie over de nieuwe release en de presentatie van Waternet over hun visie omtrent service en dienstverlening en de rol van het NIP hierbij.

  Save the date: de volgende product releasedag NIP staat gepland op 30 maart 2017.
  Ga naar www.v-create.nl.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron producten, NIP, producten

  Enthousiaste BAG-gebruikers in Den Haag

  27 september 2016

  Op 26 september 2016 vond in Den Haag de officiële afsluiting van het project WKPB / BAG plaats. Het feestelijke moment werd voorafgegaan door een presentatie over de BAG en het project. Na de presentatie volgde een enthousiaste demo van de nieuwe applicatie, Neuron BAG. De gebruikers zijn zeer positief over het gebruik en de mogelijkheden.Tijdens de demo kwam duidelijk naar voren het enthousiasme vandaan komt.

  Lees verder

  Nieuw! Neuron Navigator / WEBINAR

  22 september 2016

  Als uitbreiding op het Neuron Gegevensmagazijn heeft Vicrea 'Neuron Navigator' ontwikkeld: een webapplicatie waarin op Google-achtige wijze het Neuron Gegevensmagazijn kan worden doorzocht. Daarnaast kan de opgeslagen metadata worden bekeken en inzicht in het onderliggende datamodel worden verkregen. Wij laten u het graag zien: neem deel aan het webinar op 3 november!

  Lees verder