Nieuws

  Samenwerken met de FME-expert, wel zo makkelijk

  20 oktober 2017

  "Om na afloop van de trainingen snel productief te worden met FME binnen de organisatie, zou je eigenlijk willen dat je één op één met een ervaren FME’er aan een reële opdracht kunt werken.

  Dat is precies wat ik de afgelopen tijd voor het Waterschap Hollandse Delta gedaan heb, en nog doe," aldus Remco, FME -expert. Lees zijn verhaal.

   

  Lees verder

  Yes! Een bevestiging van kwaliteit. Ook in 2018 platinum FME partner en value added reseller

  20 oktober 2017

  Ja, ook in 2018 heeft Vicrea de hoogste status als Safe Software partner. Natuurlijk zijn wij daar heel trots op. Want dat is niet vanzelfsprekend.

  Als value added reseller behoren wij tot een selecte groep van de belangrijkste partners van Safe Software. Wist u trouwens dat u zich al kunt aanmelden voor FME trainingen voor 2018? 

  Lees verder

  Automatisch berichtenverkeer BGT

  12 oktober 2017

  Bronhouders kunnen vanaf nu mutaties via automatisch berichtenverkeer doorvoeren, waarbij dat eerder handmatig moest.

  Het voordeel van automatisch berichtenverkeer is dat er efficiënter wordt gewerkt, minder fouten worden gemaakt en er met de meest actuele informatie wordt gewerkt.

  Lees verder

  Carto voor iedereen

  9 oktober 2017

  Maakt u al gebruik van location intelligence? Uit onderzoek blijkt dat 80% van de wereld locatie-informatie bevat, maar dat er slechts 10% van wordt benut. Een gemiste kans.

  Met Carto kunt u eenvoudig zelf uw data op in de kaart visualiseren. Vraag vandaag uw proefabonnement aan en maak kennis met de kracht van geo!

  Lees verder

  Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van releasemanagement

  5 oktober 2017

  Zo snel mogelijk de meest complete, actuele en veilige versie in productie kunnen nemen, dat is de reden dat wij continious delivery zo belangrijk vinden. Want hierdoor is het niet meer nodig om te wachten op een major release.Dat vraagt wel om een andere werkwijze en een professionaliseringsslag van het zogenoemde 'release management'. 

  Lees verder

  FME User sessies: voor herhaling vatbaar!

  2 oktober 2017

  In september mochten wij FME’ers van gemeenten en waterschappen ontvangen bij Vicrea. Naast de trainingen die wij geven en het hosten van de jaarlijkse FME World Tour organiseerden wij deze dagen om met elkaar ervaringen, ideeën en toepassingen uit te wisselen.
   

  Lees verder

  FME user sessies

  2 oktober 2017

  In september mochten wij FME’ers van gemeenten en waterschappen ontvangen bij Vicrea. Naast de trainingen die wij geven en het hosten van de jaarlijkse FME World Tour organiseerden wij deze dagen om met elkaar ervaringen, ideeën en toepassingen uit te wisselen.

  Lees verder

  Wij hebben ruimte voor nieuwe collega's!

  3 september 2017

  Dagelijks werken onze professionals aan uiteenlopende opdrachten om de wereld een beetje slimmer te maken. Doe jij met ons mee? We zoeken verschillende stagiairs en hebben vacatures voor de volgende functies:

  Jr. technisch consultant / Jr. Software ontwikkelaar (.Net en/of C#) / Ervaren software ontwikkelaar (.Net en/of C#) / verschillende stages

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuwsarchief

  Webinar: NIP aansluiten op NHR gemist?

  5 oktober 2017

  Zia Zafari en Marco Baars verzorgden een interessante webinar over het aansluiten van het Neuron Integratie Platform het Nationaal Handels Register.  

  Heeft u deze webinar helaas moeten missen? Geen probleem. Bekijk alsnog de opname.

  Lees verder

  Neuron BGT gecertificeerd

  22 september 2017

  Sinds maandag 18 september is Vicrea, op het onderdeel ‘automatisch’, BGT / IMGeo bronhouderssoftware gecertificeerd.De certificering toont aan dat Neuron BGT de functionaliteit bezit om BGT-informatie op de juiste manier uit te wisselen met de BGT-keten.

  Lees verder

  Nuon gebruikt FME voor BAG-beheer

  15 september 2017

  Voor Nuon is de BAG een belangrijke basisregistratie, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Omdat de BAG een belangrijke bron van informatie is voor Nuon, onderhouden zij een eigen lokale versie van de BAG. Om dit proces te optimaliseren is Vicrea gevraagd om een BAG plugin te ontwikkelen die een lokale versie van de BAG inricht, en beheert voor Nuon.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Gastcollege

  14 september 2017

  Op woensdag 13 september  verzorgde Vicrea  een gastcollege over projectmanagement omtrent GIS projecten bij Universiteit Utrecht. Zo’n  50 studenten die de masterstudie GIMA (Geographical Information Management and Applications) volgen woonden dit college bij.

   

  Lees verder

  Carto: location intelligence binnen handbereik

  14 september 2017

  Wist u dat 80% van alle data op de wereld locatie-informatie bevat, maar dat slechts 10% wordt gebruikt? Vicrea wilt hier verandering in brengen en is een partnership aangegaan met Carto. Vicrea zal dit net als de FME applicatie gaan resellen.

  Lees verder

  Lees meer over

  Carto

  Het gebruiken van Excel data in FME

  11 september 2017

  Weet u hoe u Excel data met FME kunt verwerken? Bekijk de webinar van Thomas waarin hij handige tips geeft voor het gebruiken van Excel data in FME.

  Hierbij gaat bijvoorbeeld over het inlezen van ruimtelijke .CSV bestanden, grote Excel bestanden, maar ook over het gebruik van hyperlinks en formules. Verschillende voorbeelden van de meest voorkomende vragen bij het gebruik van FME en Excel passeren de revue.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Ontzorging door assistentie op afstand

  8 september 2017

  Wist je dat Vicrea ook assistentie op afstand levert? Zo hebben wij bij de Gemeente Drimmelen een dagelijkse sessie van een uur. In de sessies worden alle logfiles van de elektronisch servicebus (ESB) en gegevensmagazijn (GM) doorgelopen. Meldingen worden dagelijks bekeken en daarmee kunnen fouten snel ondervangen worden. Kleine foutmeldingen worden gelijk opgelost. Grotere foutmeldingen worden opgepakt tijdens de consultancy momenten op locatie. In overleg wordt de prioriteit bepaald van de foutmelding.

  Lees verder

  Webinar BGT: automatisch berichtenverkeer

  4 september 2017

  De BGT-keten geautomatiseerd bijhouden, onze software is er helemaal klaar voor!

  Met het beschikbaar komen van nieuwe Neuron versie 17.1 kan de hele BGT-keten geautomatiseerd worden bijgehouden, zowel intern (met BOR, uw gegevensmagazijn en gemeentelijke viewer) als extern (met de Landelijke Voorziening).

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bgt

  BAG 2.0 een update

  4 september 2017

  Misschien bent u bij één van onze  informatiebijeenkomsten geweest over de BAG 2.0. Of heeft u de presentatie bekeken op V-create. We gaven destijds aan dat nog niet alles duidelijk is voor leveranciers en wij daarom niet volledig antwoord konden gaan geven op de vraag welke aanpassingen nodig zijn aan de huidige applicatie. Wij gaven ook aan dat na het opkomende leveranciersoverleg er waarschijnlijk meer duidelijkheid zou zijn over de gevolgen die de komst van BAG 2.0 zal hebben voor uw primaire processen en infrastructuur.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bag, neuron registratie

  FME user bijeenkomsten

  20 augustus 2017

  Gebruikt u FME? Werkt u bij een gemeente of waterschap? Laten we elkaar beter leren kennen. Kom naar één van de FME user bijeenkomsten, deel uw kennis en doe inspiratie op. 

  21 september: FME user dag voor gemeenten. 
  28 september: FME user dag voor waterschappen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Metadata. Rijkswaterstaat weet het ook: het kan makkelijker met FME

  18 augustus 2017

  Het beheer van metadata wordt vaak gezien als een relatief kleurloze verplichting, met een secundaire prioriteit. Het gaat immers om data over de data. Toch wordt het steeds duidelijker dat metadata een essentiële rol speelt bij het grootschalig beheer van ruimtelijke data. Door FME te gebruiken zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat er veel minder handmatig werk hoeft worden uitgevoerd en de kwaliteit van de metadata omhoog gaat.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme