Nieuws

  Klankbordgroep Samenhangende Objecten Registratie (SOR)

  21 september 2021

  14 september is onze klankbordgroep voor de Samenhangende Objecten Registratie voor de tweede maal bij elkaar gekomen. Samen hebben we de inhoud van de objectenregistratie (conceptueel model) en de ICT architectuur voor de ‘centrale’ ICT voorzieningen besproken..

  Lees verder

  Bijdragen aan de doorontwikkeling van Vicrea-producten?

  21 september 2021

  Vicrea is zeer tevreden met het werken met koplopergroepen. Deelname aan koplopergroepen stelt klanten in staat om direct feedback te geven op bepaalde ontwikkelingen. Wilt u ook bijdragen aan de doorontwikkeling van Vicrea-producten..

  Lees verder

  BAG Monitor aansluiting Soap-service

  20 september 2021

  Sinds release 21.2 is Neuron BAG Monitor in staat om BAG 2.0 bestanden te verwerken. Neuron BAG Monitor is een product dat wordt gebruikt om de BAG-gegevens vanuit de Landelijke Voorziening te vullen in bijvoorbeeld het Neuron Gegevensmagazijn. Vanaf versie 21.4 is het ook mogelijk om..

  Lees verder

  Microsoft stopt met ondersteuning voor Silverlight en Internet explorer

  20 september 2021

  In de afgelopen releases van het Neuron Integratie Platform hebben we de (beheer-) interfaces van de ESB, het Gegevensmagazijn en Stroomlijn vernieuwd..

  Lees verder

  Ter nagedachtenis aan onze collega Eppo Wagenmakers

  25 augustus 2021

  Het was niet onverwacht, maar toch zijn we zeer aangeslagen door het bericht dat op 20 augustus 2021 is overleden onze sympathieke collega Eppo Wagenmakers. Eppo was een zeer gewaardeerd collega die tot op het laatst mogelijke moment onze klanten geholpen heeft en collega’s van advies heeft voorzien..

  Lees verder

  Aansluiting op REST JSON-API`S

  27 juli 2021

  Via diverse gesprekken weten we dat veel klanten voor de uitdaging staan om nieuwe koppelvlakken te implementeren die op rest JSON zijn gebaseerd. Onder dit type koppelvlakken vallen de Haal-Centraal API's, DSO-API's en de API's van het zaakgericht werken (ZGW-API's). In onze visie is een koppelvlak naar een rest JSON API een koppelvlak als alle andere en is beheren in samenhang met alle andere koppelvlakken dan ook het meest logisch.

  Lees verder

  Klankbordgroep samenhangende objecten registratie

  27 juli 2021

  De plannen voor de SOR worden steeds concreter. Gemeenten zijn een belangrijke bronhouder en gebruiker van de geobasisregistraties en staan daarmee aan de basis. Vanuit Vicrea willen wij onze klanten graag helpen bij de voorbereiding en soepele invoering van de SOR. Daarom hebben wij een SOR klankbordgroep opgericht.

  Lees verder

  NSR 21.3 release webinar

  27 juli 2021

  Heeft u zich al aangemeld voor het webinar? Donderdag 26 augustus 2021 gaan we live van 10:00 - 11:00 uur de nieuwe 21.3 release doornemen. In het webinar bespreken productowner (Roderick Duinker) de belangrijkste wijzigingen van het Neuron Stelsel Registratie versie 21.3. Verder wordt er vooruit gekeken naar de inhoud van de volgende releases.

  Lees verder

  Sonderingsgegevens opslaan in Neuron Gegevensmagazijn

  27 juli 2021

  Vicrea maakt het mogelijk om sonderingsgegevens, inclusief meetresultaten op te slaan in het Neuron Gegevensmagazijn. Hiermee heeft u de data in een bruikbaar formaat ter beschikking voor het maken van analyses, rapportages en thematische kaartweergaves..

  Lees verder

  Oracle 11 support definitief beëindigd

  22 juli 2021

  Na een aantal verlengingen van de ondersteuning heeft Oracle de support voor versie 11g definitief beëindigd per 31-12-2020. In de nieuwere versies van Oracle zijn verschillende functies aangepast en toegevoegd om de veiligheid, mogelijkheden en snelheid te verbeteren

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuwsarchief

  Vooruitblik features Neuron Stelsel Registratie 21.4 release

  21 september 2021

  Alvast een vooruitblik op de nieuwe 21.4 release? Lees hier de de features..

  Lees verder

  Brondocumenten BAG en koppelen van Neuron Stelsel Registratie met het Zaaksysteem

  20 juli 2021

  Elke wijziging van een gegeven in de BAG is gebaseerd op een brondocument. Op dit moment moeten de gegevens van het brondocument worden overgetypt bij het doorvoeren van de wijziging in de BAG. Dit kan slimmer en makkelijker door..

  Lees verder

  Neuron integratie Platform en Neuron Stroomlijn 21.2 release webinar

  19 april 2021

  Heeft u zich al aangemeld voor het webinar? Dinsdag 4 mei 2021 gaan we live van 10:00 - 11:00 uur de nieuwe 21.2 release van het Neuron Integratie Platform en Neuron Stroomlijn doornemen.

  Lees verder

  Neuron stelsel registratie 21.2 release

  19 april 2021

  Heeft u zich al aangemeld voor het webinar? Dinsdag 6 mei 2021 gaan we live van 10:00 - 11:00 uur de nieuwe Neuron Stelsel Registratie 21.2 release doornemen.

  Lees verder

  FME Server use case - Data beschikbaar op je telefoon

  1 december 2020

  Onze consultants en trainers weten wat er allemaal mogelijk is met FME. Toch komt het er niet altijd van om elke functionaliteit in de praktijk toe te passen. Dus als je dan tijdens een training een de vraag krijgt om een functionaliteit te laten zien, die je zelf nooit gebruikt hebt, dan pak je het meteen op. In deze use case laten we zien hoe je een FME Server App op je telefoon laat draaien. 

  Helmoet de Zwijger
  Benodigde leestijd: 7 min

  Lees verder

  Vicrea ontzorgt bij WKPB Transitie

  19 november 2020

  Per 1 januari 2021 vindt er een wetswijziging plaats rondom de Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB).  Waar de registratie WKPB en verwerking tot nu nog lokaal plaatsvond, zijn alle gemeenten verplicht hun registratie te verhuizen naar een landelijke database van het kadaster.

  In korte tijd hebben we een flink aantal gemeente geholpen bij een succesvolle WKPB transitie, waaronder ook gemeente Súdwest-Fryslân.

  Lees verder

  FME Kennissessie Grip op RDNAPTRANS™

  2 oktober 2020

  Vorige week vond er een zeer succesvolle online FME Kennissessie plaats met als thema Grip op RDNAPTRANS™. 

  Lees verder

  Regie over dataprocessen met FME Server

  17 september 2020

  Omdat FME zo veelzijdig is, is de kans groot dat u al aardig wat processen heeft lopen via FME. Misschien heeft u terugkerende taken ingepland of event driven workflows gecreëerd. Er gebeurt vervolgens ontzettend veel op de achtergrond. Maar hoe hou je nou grip op al deze processen?

  Niek Manders
  Benodigde leestijd: 3 min

   

  Lees verder

  Nieuw! FME Server REST API training

  25 juni 2020

  Vanaf nu geven wij ook de FME Server REST API trainingen. Tijdens deze training leert u wat de REST API is en leert u eigen webapplicaties te bouwen voor uw (interne) klant. Uw klanten kunnen hierdoor ook profiteren van de kracht van FME,  zonder dat er enige kennis van FME of directe toegang tot FME Server nodig is.

  Lees verder

  FME Summer Classes

  25 juni 2020

  We mogen weer reizen, maar toch blijven veel mensen thuis deze zomer. Mooie kans om je kennis van FME bij te spijkeren met onze summer classes. 

  Lees verder

  FME Server use case (Track & Trace voor procesketens)

  18 juni 2020

   

  Bij Vicrea werken onze ontwikkelaars continue aan het verbeteren van inzicht in processen die in de organisatie draaien. In deze use case een voorbeeld van een procesketen in FME Server die wordt uitgebreid met een “Track & Trace” functie voor complete proces via Twitter”

  Helmoet de Zwijger
  Benodigde leestijd: 7 min

  Lees verder