Nieuws

  Voor de agenda: FME World Tour 2018

  18 januari 2018

  Als platinum reseller verzorgt Vicrea natuurlijk ook dit jaar de FME World Tour in Nederland. Gebruikt u FME? Dan mag u dit event niet missen. 
   De nieuwste features van FME worden gepresenteerd en inspirerende toepassingen worden toegelicht.

  Noteer 7 juni daarom vast in de agenda.

   

  FME Quick-scan

  19 december 2017

  Zeer waarschijnlijk gebruikt u ook slechts een deel van de vele functionaliteiten die de software biedt. U kunt nog meer toegevoegde waarde creëren door FME nog efficiënter in te zetten binnen uw organisatie. En daar willen wij u bij helpen!

  Vicrea biedt u een FME QuickScan aan. Let op! Deze aanbieding geldt tot 31 december 2017.

  Lees verder

  FME Webinar: Planes, Trains and Automobiles – Handling Infrastructure Assets with FME

  12 december 2017

  Van luchthaven tot spoorwegen tot wegen, infrastructuurafhandeling is een complexe taak die onvermijdelijk gepaard gaat met een breed scala aan onverenigbare formaten, gezien de verschillende toepassingen en normen die betrokken zijn bij ontwerp, beheer en gegevensuitwisseling. In dit webinar ziet u hoe FME oplossingen kan bieden.

  Lees verder

  Bergen op Zoom gebruikt FME voor Mutatiedetectie

  7 december 2017

  Gemeente Bergen op Zoom is enthousiast FME-gebruiker en weet wat de toegevoegde waarde kan zijn wanneer FME slim wordt ingezet. Bij uiteenlopende projecten biedt FME uitkomst en bewijst de tool zich telkens opnieuw. Een voorbeeld een handige oplossing door goed gebruik te maken van FME is een model waarmee eenvoudig illegale bouw wordt gedetecteerd: door gegevens uit de BAG te combineren met zelf ontwikkelde puntenwolken, vergelijkbaar met het AHN. 

  Lees verder

  Vicrea dag

  24 november 2017

  Studenten van de Universiteit Utrecht, die de masteropleiding Geographical Information Management and Application (GIMA) volgen, bezoeken Vicrea om een indruk te krijgen van de beroepspraktijk van een geo-IT bedrijf. Deze keer staat het verschil in werkwijze omtrent GIS-data tussen overheid en bedrijfsleven centraal.

  Lees verder

  GDPR/ AVG-oplossingen

  23 november 2017

  Per 25 mei 2018 wordt er gehandhaafd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als GDPR: The EU General Data Protection Regulation. Dat betekent dat dan dezelfde privacywetgeving voor de hele Europese Unie (EU) van toepassing is.

  Vicrea presenteert praktische oplossingen om te voldoen aan de aangescherpte wetgeving: Neuron Privacy Monitor en het AVG Autorisatie Dashboard.

  Lees verder

  Landsmeer aangesloten op de LV WOZ!

  26 oktober 2017

  Gemeente Landsmeer is succesvol aangesloten op de LV WOZ. Alle mutaties die de gemeente nu aanbrengt in de WOZ-administratie en die van belang zijn voor de afnemers via gebeurtenisberichten, worden aangeleverd aan de LV WOZ en doorgeleverd aan de afnemers. 

  Ook voor de gemeente Amsterdam is dit een mooie mijlpaal: zij hebben hiermee een deelproject succesvol afgerond aangezien gemeente Landsmeer deel uitmaakt van de plusregio Stadsregio Amsterdam. 

  Lees verder

  Samenwerken met de FME-expert, wel zo makkelijk

  20 oktober 2017

  "Om na afloop van de trainingen snel productief te worden met FME binnen de organisatie, zou je eigenlijk willen dat je één op één met een ervaren FME’er aan een reële opdracht kunt werken.

  Dat is precies wat ik de afgelopen tijd voor het Waterschap Hollandse Delta gedaan heb, en nog doe," aldus Remco, FME -expert. Lees zijn verhaal.

   

  Lees verder

  Yes! Een bevestiging van kwaliteit. Ook in 2018 platinum FME partner en value added reseller

  20 oktober 2017

  Ja, ook in 2018 heeft Vicrea de hoogste status als Safe Software partner. Natuurlijk zijn wij daar heel trots op. Want dat is niet vanzelfsprekend.

  Als value added reseller behoren wij tot een selecte groep van de belangrijkste partners van Safe Software. Wist u trouwens dat u zich al kunt aanmelden voor FME trainingen voor 2018? 

  Lees verder

  Automatisch berichtenverkeer BGT

  12 oktober 2017

  Bronhouders kunnen vanaf nu mutaties via automatisch berichtenverkeer doorvoeren, waarbij dat eerder handmatig moest.

  Het voordeel van automatisch berichtenverkeer is dat er efficiënter wordt gewerkt, minder fouten worden gemaakt en er met de meest actuele informatie wordt gewerkt.

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuwsarchief

  Transformers voor Belgische coördinaten

  19 december 2017

  Bij het definiëren van de Lambert72- en Lambert08-projecties heeft het Nationaal Geografisch Instituut de hoekwaarden uitgedrukt in zestigdelige graden, minuten en seconden. Maar in diverse software worden deze waarden geformuleerd in zestigdelige graden met na de komma, alles honderddelig. De afrondingen die bij de omzetting onvermijdelijk zijn, worden echter op verschillende manieren ..

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Webinar: NIP aansluiten op NHR gemist?

  5 oktober 2017

  Zia Zafari en Marco Baars verzorgden een interessante webinar over het aansluiten van het Neuron Integratie Platform het Nationaal Handels Register.  

  Heeft u deze webinar helaas moeten missen? Geen probleem. Bekijk alsnog de opname.

  Lees verder

  Neuron BGT gecertificeerd

  22 september 2017

  Sinds maandag 18 september is Vicrea, op het onderdeel ‘automatisch’, BGT / IMGeo bronhouderssoftware gecertificeerd.De certificering toont aan dat Neuron BGT de functionaliteit bezit om BGT-informatie op de juiste manier uit te wisselen met de BGT-keten.

  Lees verder

  Nuon gebruikt FME voor BAG-beheer

  15 september 2017

  Voor Nuon is de BAG een belangrijke basisregistratie, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Omdat de BAG een belangrijke bron van informatie is voor Nuon, onderhouden zij een eigen lokale versie van de BAG. Om dit proces te optimaliseren is Vicrea gevraagd om een BAG plugin te ontwikkelen die een lokale versie van de BAG inricht, en beheert voor Nuon.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Gastcollege

  14 september 2017

  Op woensdag 13 september  verzorgde Vicrea  een gastcollege over projectmanagement omtrent GIS projecten bij Universiteit Utrecht. Zo’n  50 studenten die de masterstudie GIMA (Geographical Information Management and Applications) volgen woonden dit college bij.

   

  Lees verder

  Carto: location intelligence binnen handbereik

  14 september 2017

  Wist u dat 80% van alle data op de wereld locatie-informatie bevat, maar dat slechts 10% wordt gebruikt? Vicrea wilt hier verandering in brengen en is een partnership aangegaan met Carto. Vicrea zal dit net als de FME applicatie gaan resellen.

  Lees verder

  Lees meer over

  Carto

  Het gebruiken van Excel data in FME

  11 september 2017

  Weet u hoe u Excel data met FME kunt verwerken? Bekijk de webinar van Thomas waarin hij handige tips geeft voor het gebruiken van Excel data in FME.

  Hierbij gaat bijvoorbeeld over het inlezen van ruimtelijke .CSV bestanden, grote Excel bestanden, maar ook over het gebruik van hyperlinks en formules. Verschillende voorbeelden van de meest voorkomende vragen bij het gebruik van FME en Excel passeren de revue.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Ontzorging door assistentie op afstand

  8 september 2017

  Wist je dat Vicrea ook assistentie op afstand levert? Zo hebben wij bij de Gemeente Drimmelen een dagelijkse sessie van een uur. In de sessies worden alle logfiles van de elektronisch servicebus (ESB) en gegevensmagazijn (GM) doorgelopen. Meldingen worden dagelijks bekeken en daarmee kunnen fouten snel ondervangen worden. Kleine foutmeldingen worden gelijk opgelost. Grotere foutmeldingen worden opgepakt tijdens de consultancy momenten op locatie. In overleg wordt de prioriteit bepaald van de foutmelding.

  Lees verder

  BAG 2.0 een update

  4 september 2017

  Misschien bent u bij één van onze  informatiebijeenkomsten geweest over de BAG 2.0. Of heeft u de presentatie bekeken op V-create. We gaven destijds aan dat nog niet alles duidelijk is voor leveranciers en wij daarom niet volledig antwoord konden gaan geven op de vraag welke aanpassingen nodig zijn aan de huidige applicatie. Wij gaven ook aan dat na het opkomende leveranciersoverleg er waarschijnlijk meer duidelijkheid zou zijn over de gevolgen die de komst van BAG 2.0 zal hebben voor uw primaire processen en infrastructuur.

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bag, neuron registratie

  Webinar BGT: automatisch berichtenverkeer

  4 september 2017

  De BGT-keten geautomatiseerd bijhouden, onze software is er helemaal klaar voor!

  Met het beschikbaar komen van nieuwe Neuron versie 17.1 kan de hele BGT-keten geautomatiseerd worden bijgehouden, zowel intern (met BOR, uw gegevensmagazijn en gemeentelijke viewer) als extern (met de Landelijke Voorziening).

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bgt

  FME user bijeenkomsten

  20 augustus 2017

  Gebruikt u FME? Werkt u bij een gemeente of waterschap? Laten we elkaar beter leren kennen. Kom naar één van de FME user bijeenkomsten, deel uw kennis en doe inspiratie op. 

  21 september: FME user dag voor gemeenten. 
  28 september: FME user dag voor waterschappen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme