Nieuws

  FME user bijeenkomsten

  18 augustus 2017

  Gebruikt u FME? Werkt u bij een gemeente of waterschap? Laten we elkaar beter leren kennen. Kom naar één van de FME user bijeenkomsten, deel uw kennis en doe inspiratie op. 

  21 september: FME user dag voor gemeenten. 
  28 september: FME user dag voor waterschappen.

  Lees verder

  Stroomlijn tips: internettekenen, rapportages en tooltips

  14 augustus 2017

  Bent u bekend met Internettekenen binnen Neuron Stroomlijn? En weet u hoe u rapportages en tooltips kunt maken?

  Bekijk de nieuwste filmpjes met tips van Lisette van Leijenhorst, productspecialist Neuron Stroomlijn.

  Lees verder

  Webinar GEO-BOR Koppelvlak gemist?

  1 augustus 2017

  Hoe ziet dit koppelvlak eruit? Hoe verloopt de berichtafhandeling? Hoe verwerkt Neuron BGT mutatieverzoeken en exploratieverzoeken vanuit de BOR-registratie?

  Kim van Winden en Roderick Duinker lichtten dit tijdens een webinar toe. Heeft u dit webinar gemist? Bekijk dan de opname.

  Lees verder

  Schiphol en Apple gebruiken FME voor indoor-navigatie project: ‘way finding’

  6 juli 2017

  Zonder stress op vakantie. Schiphol maakt het passagiers steeds makkelijker. Middels ‘Way finding’ zullen passagiers zich gemakkelijk over de luchthaven voortbewegen en hun weg van A naar B eenvoudig afleggen. Uiteindelijk zal deze oplossing de totale reis ondersteunen: van huis tot eindbestemming, inclusief kaarten, POI’s, routes, wachttijden, parkeermogelijkheden, etc. FME is een belangrijk onderdeel van de oplossing.

  Lees verder

  Webinar: Effect van windmolens op de kaart

  5 juli 2017

  De meest geschikte locatie voor een windmolen is in menig gemeente onderwerp van een pittige discussie. Zou het niet handig zijn om de windmolen op een kaart te plaatsen en dan direct de effecten voor de betreffende omgeving inzichtelijk te krijgen? Zoals de schaduw en het geluid? Het is eenvoudig te realiseren met FME.

  Geïnteresseerd? bekijk de opname van het webinar.

  Lees verder

  Handig: De FME Kwaliteit checker

  5 juli 2017

  Benieuwd naar de kwaliteit van uw workspace?

  Dan biedt de kwaliteit checker van Vicrea uitkomst: een handige tool die kan helpen bij het ontwikkelen van een FME workspace en als laatste controle ingezet kan worden voor een worspace in productie wordt genomen. Zo kunt effectiever en efficiënter werken.

  Lees verder

  Gemeente Súdwest-Fryslân kiest voor integrale kaart

  4 juli 2017

  Gemeente Súdwest Fryslân heeft Vicrea definitief de opdracht gegund voor het realiseren van de “Integraal Digitaal Kaartbeheer” omgeving. Het betreft een samengestelde applicatie voor inwinning, beheer, uitwisseling en presentatie van administratieve en geometrische gegevens. Súdwest Fryslân legt uit wat de voordelen zijn.

  Lees verder

  Vicrea, meest uitgebreide FME - certificering van Nederland!

  3 juli 2017

  Een FME specialist ben je niet zomaar. Er zijn drie certificeringsniveaus:

  - FME Certified Professional
  - FME Certified Trainer
  - FME Certified Server Professional

  Wist u dat onze consultant nu de eerste in Nederland is met alle drie de FME certificeringen?

  Lees verder

  Gemeenten kiezen voor BGT in Stroomlijn

  19 juni 2017

  "En dat is eigenlijk wel zo logisch, om de BGT te gebruiken in Neuron Stroomlijn". Ruud den Blanken, consultant bij Vicrea, legt uit:  “Momenteel ben ik bij Gemeente Pijnacker-Nootdorp bezig met werkzaamheden rondom Stroomlijn en Gegevensmagazijn, en ook hier kiest men ervoor de BGT-module toe te voegen. Het uitgebreide en omvangrijke datamodel voor de BGT van Neuron Stelsel Registratie wordt hierin speciaal gemodelleerd zodat het perfect is...

  Lees verder

  Wij hebben ruimte voor nieuwe collega's!

  21 april 2017

  Dagelijks werken onze professionals aan uiteenlopende opdrachten om de wereld een beetje slimmer te maken. Doe jij met ons mee? We zoeken verschillende stagiairs en hebben vacatures voor de volgende functies:

  Jr. Software ontwikkelaar JAVA / Jr. Software ontwikkelaar (.Net en/of C#) / Ervaren software ontwikkelaar / Jr. systeembeheerder

  Lees verder

  Vicrea Magazine

  Nieuwsarchief

  FME user conferance

  6 juli 2017

  Afgelopen mei vond in Vancouver, Canada, de jaarlijkse FME user conference 2017 plaats. Als platinum reseller is het een must om hierbij aanwezig te zijn. De laatste ontwikkelingen worden tijdens deze conferentie gepresenteerd. Graag deelt Wilko, FME consultant bij Vicrea, wat hem is opgevallen.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Consultants in de zomer

  19 juni 2017

  Kunt u wel wat extra ondersteuning in de zomerperiode gebruiken? Achterstallige werkzaamheden wegwerken? Tijdelijk een professional voor beheerwerkzaamheden inzetten? Een start maken met dat lastige informatievraagstuk?

  Schakel dan één van de professionals van Vicrea in. Zij helpen u graag de zomerperiode optimaal te benutten.

  Lees verder

  Lees meer over

  diensten, producten

  Tien tips voor FME logfiles: maak het overzichtelijk

  13 juni 2017

  Logfiles van FME langdradig en onduidelijk?
  Dat komt omdat de logfiles vaak worden opgebouwd  als lange lappen tekst, zonder een heldere, leesvriendelijke opmaak. Hierdoor valt de essentiële informatie soms lastig te destilleren. Daarom hebben wij een korte lijst met tien tips gemaakt, waarmee wij het interpreteren van logfiles gemakkelijker willen maken.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Tien tips voor FME Desktop

  31 mei 2017

  Ook wanneer je prima uit de voeten kunt met FME Desktop valt er nog altijd wat te leren. 
  Thomas geeft tien tips om je dagelijkse FME Desktop werk nog wat makkelijker te maken.

  Ga er vandaag nog mee aan de slag!

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Nieuwe BAG 2.0 info sessies! Regio Noord, Midden en Zuid

  29 mei 2017

  Wegens veel belangstelling organiseren wij meer BAG 2.0 info sessies. Op 8 juni organiseren wij nu óók een middagbijeenkomst in Amersfoort.  Geïnteresseerden in het Noorden van het land zijn op 15 juni van harte welkom bij de gemeente Leek, waar Vicrea een sessie organiseert. En voor regio Zuid opent gemeente Tilburg haar deuren op 28 juni. 

  Meld u zich vandaag nog aan!

  Lees verder

  Lees meer over

  neuron bag, neuron registratie

  De FME documentatie generator

  24 mei 2017

  Geen zin meer om handmatig iedere gemaakte FME workspace zelf te beschrijven? Ziet u door de bomen het bos niet meer?

  Geen zorgen, want Vicrea heeft hiervoor een slimme, handige oplossing bedacht: de automatische documentatie generator. In één oogopslag is het duidelijk wat een workspace doet.

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Productreleasedag Stroomlijn

  23 mei 2017

  Neuron Stroomlijn is in ontwikkeling. Gebruikt u dit product en bent u benieuwd naar wat er gaat veranderen? Praat u graag mee over de ontwikkeling? Gebruikers van Stroomlijn en geïnteresseerden zijn van harte welkom op de productreleasedag Neuron Stroomlijn, 13 juni te Amersfoort.

  Lees verder

  Bijblijven met een FME kennisabonnement

  22 mei 2017

  Nieuwe features, steeds meer toepassingen, meer de diepte in, wij merken dat FME-gebruikers alles willen weten én kunnen.

  Vicrea biedt daarom het FME kennisabonnement. Hiermee kijgt u toegang tot álle FME trainingen met terugkomdagen. Releasetrainingen • Thematrainingen over een specifieke onderwerpen als Tableau,  HTML, Excel, 3D pointclouds, Raster/Vector, etc. •

  Lees verder

  Lees meer over

  fme

  Webinar Stroomlijn gemist, geen probleem!

  26 april 2017

  Lisette van Leijenhorst en Marco Baars verzorgden een webinar over het optimaliseren van de performance van Neuron Stroomlijn en een webinar over BGT in Stroomlijn.

  Heeft u een van deze webinars moeten missen? Geen probleem, u kunt deze alsnog bekijken. De volgende webinar over Neuron Stroomlijn staat gepland op 21 juni.

  Lees verder

  Vicrea ondertekent convenant voor bijhouding BAG en BGT in samenhang

  20 april 2017

  Vicrea heeft een convenant getekend waarin zij zich committeert aan de nieuwe berichtenstandaard StUF-Geo BAG: het Standaard UitwisselingsFormaat Geografie. Deze standaard ondersteunt gemeenten om de bijhouding van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) in samenhang te kunnen organiseren.

  Lees verder

  Module BGT in Neuron Stroomlijn

  4 april 2017

  De BGT in Neuron Stroomlijn? Ja, dat kan. Het is mogelijk om een module toe te voegen, die bestaat uit een standaard BGT-kaart, zoekingangen en een rapportscherm inclusief rapportages. De BGT-module wordt standaard geleverd met een WMS-service die als achtergrondkaart bij de overige Stroomlijn-modules kan worden gebruikt. Met deze service kunt u bovendien zorgen dat de BGT ook in andere producten als achtergrondkaart beschikbaar wordt.

  Lees verder