NLCS Transformer

22 oktober 2019

Vanuit de NSR-gebruikersgroep hebben we vernomen dat er behoefte is aan een mogelijkheid om vanuit de BGT een extract te kunnen maken die voldoet aan de NLCS richtlijnen. Vicrea kan hier een applicatie voor ontwikkelen die dit mogelijk maakt. Voordat we hier echter zomaar mee beginnen willen we graag weten hoe groot de vraag hiernaar is. Dus ben u oprecht geïnteresseerd in een NLCS transformer, neem dan contact op met Marie-Rosanne van Rietschoten, m.vanrietschoten@vicrea.nl, 06-12748629.

Meer over NLCS
NLCS is een standaard voor het maken en uitwisselen van digitale 2D-tekeningen in de Grond Weg en Waterbouw-sector. De 2D-tekeningen worden in eerste instantie gemaakt tijdens de ontwerpfase van een project en moeten in latere fases worden hergebruikt, bijvoorbeeld in bestekfase of in het beheer en onderhoud en bij reconstructies. Deze tekeningen bestaan hoofdzakelijk uit lijngeometrie.

Het informatiemodel IMGeo, waarin de BGT is opgenomen, gaat uit van een samenhang van objecten. In tegenstelling tot een ontwerp volgens NLCS, bestaat de geometrie van het BGT | IMGeo model veelal uit vlak- en lijnobjecten.

 

 

Deel dit artikel