Neuron Bulkmutatietool

 
 
 

Bulkmutaties

Werk efficiënter door het gebruik van de module bulkmutaties

In bulk opvoeren van verblijfsobjecten is handig. Met de module is het mogelijk om snel en eenvoudig in één keer de verbruiksoppervlaktes en bouwjaren bij te werken. Dit kan door een CSV-bestand te selecteren met daarin de BAG-identificaties van de verblijfsobjecten en de daarbij behorende nieuwe oppervlaktes of bouwjaren. Tienduizenden objecten kunnen per keer verwerkt worden. Vanaf release 23.1 is ook het in bulk bijwerken van koppelingen tussen Nummeraanduidingen en Gebieden, zoals bij wijken en buurten mogelijk en ondersteunen we het in bulk aanpassen van Geometrieën.  Extra informatie? Neem contact met ons op.

Wij zorgen ervoor dat je:

Goed voorbereid bent op de massale terugmelding van gebruiksoppervlakte vanuit de WOZ
Niet meer één voor één bulkmutaties hoeft door te voeren
Eenvoudig de oppervlakte mutaties kan doorvoeren
 
Wat doen wij?

Wat doen wij?

Wij zorgen ervoor dat je na implementatie direct aan de slag kan met de module bulkmutaties. Naast de gebruiksoppervlakte, is het mogelijk om bouwjaren op een gelijke wijze door te voeren. Het bepalen van de gebruiksoppervlakte gebeurt nu in de meeste gevallen binnen een project. Dit betekent dat de BAG-beheerder in een keer veel terugmeldingen krijgt. Ook na het project is het van belang om de gebruiksoppervlakte uit de BAG synchroon te houden met de gebruiksoppervlakte in de WOZ. Zeker met de komst van de samenhangende objectenregistratie (SOR) is het essentieel om beide registraties in sync te houden. Dit vraagt afstemming tussen de BAG en WOZ. Na een uitgebreide uitleg kun je gelijk aan de slag!

Eenmalige investering wat direct wordt terugverdiend doordat je:

  • Direct aan de slag kan gaan na de implementatie
  • Bulk mutaties gecontroleerd worden doorgevoerd en niet één voor één
  • Uitgebreide uitleg hebt gekregen van ons
 
Door de tool op de juiste manier in te zetten hebben wij wat anders drie maanden zou duren in anderhalve dag gedaan. In die anderhalve dag is alles ingelezen, verwerkt en gecontroleerd. Hiermee is dan ook veel tijd bespaard.
– Carien Spierts – Gemeente Maastricht
 
 
Ervaring

Ervaring

Van Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht kreeg in mei 2021 de opdracht om de gebruiksoppervlakte van alle woningen te bepalen. De ruim 42.000 objecten moesten in dezelfde maand nog verwerkt worden. Voor de gemeente Maastricht was het een uitdaging om dit snel en kwalitatief goed te kunnen uitvoeren tussen de andere werkzaamheden door. Met de deadline van 1 januari 2022 was het voor de gemeente noodzaak om dit snel geregeld te krijgen. Met de andere taken en de hoeveelheid werk was hier geen beginnen aan. “Wie zou dit moeten oppakken dan?”. Gemeente Maastricht koos ervoor om gebruik te maken van Neuron Registratie BAG Bulkmutaties.

Door hiervoor te kiezen was de gemeente zeker van de volgende zaken:

• Een goede voorbereiding op de massale terugmelding van gebruiksoppervlakte vanuit de WOZ;
• De BAG-beheerder kan eenvoudig de oppervlakte mutaties laten doorvoeren;
• Bulk mutaties gecontroleerd doorvoeren en niet één voor één;
• Het gebruiken van bulkmutaties in de beheerfase.

 
 

Veel gestelde vragen

Van BAG beheerders

1. Wat als ik al een template in het zaaksysteem heb staan?

Ook als je een gebruik maakt van een template in het zaaksysteem kan je met de module brondocumenten veel tijd besparen. Wij zetten het template van het zaaksysteem om naar een template in de Module Brondocumenten. Na het aanmaken van een zaak vul je eenmalig het zaaknummer in als brondocumentnummer. Na het genereren van het brondocument kun je deze eenvoudig uploaden in het zaaksysteem.

2. Wat als ik achteraf wat wil aanpassen in het gegenereerde brondocument ook als het al gegenereerd is kan je plaatjes en tekst aanpassen?

De module brondocumenten genereerd een Word-document. Na het genereren kunt u deze aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig afbeeldingen toevoegen.

3. Kan het brondocument worden opgesteld in de huisstijl van de gemeente?

Ja, het template is een Word document. Deze kan geheel in de huisstijl van de gemeente worden opgemaakt. Dit hoef je niet zelf te doen. Bij de implementatie zorgen wij dat de template voldoet aan al je wensen.

4. Hoe zit het met de ondertekening van het brondocument?

Het is mogelijk om verschillende ondertekeningen op te nemen in het template. Bij het genereren wordt dan de handtekening opgenomen van de beheerder die het document genereerd. Het is ook mogelijk om een vaste ondertekening op te nemen.

5. Wat als ik de module brondocumenten een keer niet wil gebruiken?

Als je in een specifieke situatie geen gebruik wilt maken van de module brondocumenten kan dat altijd. Je mist dan wel alle voordelen module brondocumenten.

 
 

Interesse? Vul het formulier in

In bulk opvoeren van verblijfsobjecten is handig. Echter vooralsnog wordt er geen rekening gehouden met afwijkende gebruiksoppervlaktes. Daar biedt de module: Bulkmutaties verblijfsoppervlakte een oplossing voor.

Voorjaarsrelease Bulkmutaties
BAG Bulkmutaties
Jochem Blom

Accountmanager

 
 

Nieuws per e-mail

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.

Nieuwsbrief inschrijving