ESB HR uitgebreid zoeken

 
 
 

ESB HR uitgebreid zoeken

Meer gegevens opvragen uit het handelsregister

Het Handelsregister is voor veel overheden een belangrijke bron van gegevens. Nu biedt de Kamer van Koophandel als bronhouder veel verschillende mogelijkheden voor afnemers om aan te sluiten. De aansluiting in StUF vraag/antwoordberichten rechtstreeks op de Kamer van Koophandel is echter niet aanwezig. Voor deze aansluiting bieden wij de module Neuron ESB HR-dataservice. Deze module stelt jou in staat om jouw taakspecifieke applicatie in StUF 3.10-vraagberichten aan te sluiten op de HR-dataservice.

Wij zorgen ervoor dat je:

Vaker een antwoord krijgt van de HR-dataservice als je zoekt de bronapplicatie op handelsnaam of adres zoekt
Minder de lokale gegevensset nodig bij zoekvragen
Een stap zet richting een Common Ground architectuur
Actuele gegevens krijgt direct van de bron
Beheerder minder foutmeldingen hoeft te verwerken binnen Neuron ESB
 
Vragen stellen

Vragen stellen

De vragen zijn echter beperkt tot het zoeken op KVK-nummer, Vestigingsnummer of RSIN. Door gebruik te maken van Neuron ESB HR-Dataservice ++ heb je de mogelijkheid om ook vragen te kunnen stellen op:

  • Handelsnaam
  • Statutaire naam
  • Vestigingsadres
  • Correspondentieadres
 
Je hebt altijd de beschikking over actuele data uit het Handelsregister. Het is een mooie optie omdat je rechtstreeks bij de bron bevraagt.
– Bert Kleimann – Gemeente Leiden
 
 
Werking

Werking

Hoe werkt de Neuron ESB HR-dataservice?

Je stelt via jouw taakspecifieke applicatie een vraag in StUF 3.10 aan Neuron ESB en je krijgt een antwoord terug in StUF 3.10. Dit blijft onveranderd. Wat extra is, is dat er een ‘tussenvraag’ wordt gesteld aan de KvKSearch-API. In deze ‘tussenvraag’ worden, indien er in het vraagbericht geen KvKnummer of vestigingsnummer voorkomt, het KvK-nummer ofvestigingsnummer opgezocht die bij het betreffende bedrijf horen. Met deze KvK-nummers en vestigingsnummers wordt dan vervolgens de vraag doorgezet naar de HR-dataservice en omgevormd naar een StUF-antwoord.

 
 

Werking

Hoe werkt de KVK SearchAPI?

De KvKSearchAPI kan bevraagd worden door een request te verzenden via een URL. Het resultaat van het bevragen van : https://api.kvk.nl/api/v2/testsearch/companies?postalcode=1034WLgeeft wordt weergegeven in de afbeelding.

De beveiliging wordt verzorgd door het meesturen van een API-key. In Neuron ESB kunnen de settings worden opgenomen:

  • URL naar de KvKSearchAPI
  • API-key

Indien gebruik wordt gemaakt van een API-management-tool, kan de URL van de API-gateway worden ingevuld om zo het verkeer richting deze API ook te monitoren.

Werking

Veel gestelde vragen

ESB HR

1. Heb ik lokaal geen gegevensmagazijn meer nodig als ik de module Neuron ESB HR Uitgebreid zoeken gebruik?

Voor StUF 3.10 vraag/antwoord koppelvlakken op het handelsregister is geen lokaal gegevensmagazijn nodig. Voor bijvoorbeeld distributie van notificaties, ontsluiting in de GIS viewer of data-analyses is deze data nog wel lokaal nodig in een gegevensmagazijn.

2. Wat moet ik regelen bij de Kamer van Koophandel om deze module te kunnen gebruiken?

Op de website van de Kamer van Koophandel kun je een API-key aanvragen via het deverloper-portaal. Daarnaast is de URL naar de zoek-API nodig (https://api.kvk.nl/api/v1/zoeken). Meer informatie is te vinden op https://developers.kvk.nl/nl/apis/zoeken.

3. Kan ik ook bedrijven vinden op een deel van de handelsnaam?

De Zoeken-API van de KvK zoekt op hele woorden in de Handelsnaam. “Vicrea Solutions” zul je dus wel vinden als je op “Vicrea” zoekt en niet als je op “Vic” zoekt.

4. Wat gebeurt er als er meerdere antwoorden terugkomen vanuit de Zoeken-API?

In dat geval worden alle antwoorden vertaalt naar een StUF-antwoord. Deze antwoorden bevatten alleen de beschikbare gegevens uit de Zoeken-API en niet alle details zoals beschikbaar zijn in de HR-Dataservice.

 
 

Interesse?

Wil jij ook meer gegevens opvragen uit het handelsregister? Interesse? Vul het onderstaande formulier in.


Jochem Blom

Accountmanager

 
 

Nieuws per e-mail

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.

Nieuwsbrief inschrijving