14 november 2022

Eerste dataservice in productie

Vanuit de Neuron Geo Cloud

De eerste klanten zijn inmiddels aangesloten op de Dataservice-oplossing van Vicrea. Met deze oplossing zijn gegevensbeheerders in staat om aan te sluiten op data uit landelijke voorzieningen zonder daar zelf nog allerlei vertaalslagen voor te hoeven doen.

Steeds meer overheidsorganisaties nemen de stap naar datagedreven werken. Dit betekent voor gegevensbeheerders dat de vraag naar data en bruikbare analyses toeneemt. De uitbreiding van extra kennis en kunde blijft dan vaak achter. Daarnaast is het aansluiten op een landelijke bron vaak niet zo heel erg eenvoudig. Het aanbieden van kwalitatief goede informatie voor beleidsmedewerkers en bestuurders komt daarmee onder druk te staan.

 
 
Dataservice

Dataservice

Oplossing

Met de dataservice-oplossing kan je onder andere aansluiten op data vanuit het Handelsregister. De data is daarna direct bruikbaar voor bijvoorbeeld analysedoeleinden. Na het handelsregister wordt nu ook de Dataservice WOZ in gebruik genomen. Met deze Dataservice beschik je over alle data uit de LVWOZ waar jouw organisatie recht op heeft. De informatie wordt op een veilige manier uitgewisseld. Zo beschik je ook over actuele WOZ-gegevens die gebruikt kunnen worden in analyses.

De dataservices zijn beschikbaar vanuit de Neuron Geo Cloud. Dit heeft als belangrijk voordeel dat je minder beheertaken hoeft uit te voeren op systemen en ontzorgt wordt voor wat betreft technisch beheer en software-updates.

 

Geïnteresseerd?

Is de Dataservice-oplossing iets voor jou? Informeer naar de mogelijkheden via je accountmanager.


Tom Hemmes

Accountmanager

3D Bronbeheer

Doorslaggevend voor succes van de Digital Twin

Op dit moment zijn gemeenten al bronhouder van de geobasisregistraties BAG, BGT, WOZ en BOR. Gemeenten zijn, alleen of in samenwerking, als bronhouder de logische beheerder van hun deel van de Digital Twin in 3D en onderliggende informatie. Daarmee kan een eind komen aan het projectmatige en onvoorspelbare karakter van de huidige 3D projecten. De data voor de Digital Twin in 3D wordt doorlopend ingewonnen en bijgehouden om zo te komen tot een volledige en actuele  Digital Twin in 3D net als gemeenten al doen voor de BGT in 2D. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy

Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
 
 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.